Verse tonijn met oregano en kappertjes

Verse tonijn met oregano en kappertjes

Mediterrane eenvoud ten top: met slechts 2 basisingrediënten en wat kruiden maak je deze heerlijke verse tonijn met oregano en kappertjes. Maak dit verrukkelijke Italiaans getint visgerecht uit de oven en maak iedereen aan tafel blij!

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g tomaten (uit blik)
  • 400 g verse tonijnfilets (in 4 stukken)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl kappertjes
  • 3 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 211
    • Eiwitten 24.4g
    • Carbohydrate incl. fibre 4.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 2.9g
    • Sugar 2.6g
    • Fibre 1.3g
    • Fat 11.3g
    • Saturated Fat 1.7g
    • Unsaturated Fat 9.0g
    • Monounsaturated Fat 7.5g
    • Polyunsaturated Fat 1.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 28mg
    • Sodium 70mg
    • Salt 0.17g
    • Calcium 3%
    • Iron 10%
    • Potassium 18%
    • Vitamin C 23%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Giet de tomaten af, vang het sap op en snijd de tomaten in plakjes.

  2. Leg de stukken tonijn in een ovenschotel, breng ze op smaak met zout en peper en leg de plakken tomaat erop. Schenk het tomatensap over de tomaten en verdeel de oregano en de kappertjes over het gerecht.

  3. Schenk tot slot de Bertolli originale extra vergine olijfolie er in een dun straaltje overheen. Bak de vis 20 minuten in de oven en serveer direct.

 
         

Meer inspiratie