Vlinderpastasalade alla Genovese met garnalen en kerstomaatjes

Vlinderpastasalade alla Genovese met garnalen en kerstomaatjes

Vlinderpastasalade met gegrilde pesto-garnalen, sperzieboontjes en een heerlijke salade met knapperige rucola, cherrytomaatjes en fijngesneden verse basilicum.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 250 g rauwe gepelde garnalen
  • 2 el Bertolli Pesto Verde
  • 400 g farfalle pasta
  • 300 g sperziebonen
  • 6 el balsamicodressing
  • 300 g cherrytomaatjes
  • 150 g gemengde salade met rucola
  • 4 el fijngesneden basilicum
  • Parmezaanse kaas om te garneren
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 582
    • Eiwitten 24.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 88.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 80.3g
    • Sugar 6.9g
    • Fibre 7.9g
    • Fat 14.7g
    • Saturated Fat 1.8g
    • Unsaturated Fat 4.3g
    • Monounsaturated Fat 0.3g
    • Polyunsaturated Fat 1.1g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 80mg
    • Sodium 676mg
    • Salt 1.69g
    • Calcium 14%
    • Iron 15%
    • Potassium 24%
    • Vitamin C 31%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Meng de garnalen met 2 el pesto verde en marineer 5-10 min. Maak de sperzieboontjes schoon.

  2. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperzieboontjes de laatste 5 min. mee. Giet de pasta en de sperzieboontjes af. Spoel met koud water af en laat goed uitlekken.

  3. Meng de balsamicodressing met de farfalle, de sperzieboontjes en de rest van de pesto. Gril de garnalen en de tomaatjes op de hete barbecue, grill of grillpan rondom gaar in ca. 5 min. Hussel vlak voor het eten de gemengde salade, de basilicum, de gegrilde garnalen en tomaatjes door de pastasalade. Verdeel de salade over 4 borden.

  4. serveer met Parmezaanse kaas

 
         

Meer inspiratie