Volkorenmacaroni met kruidige pastasaus en gehakt

Volkorenmacaroni met kruidige pastasaus en gehakt

Deze macaroni met kruidige pastasaus, gehakt en champignons is nu nog lekkerder met volkoren macaroni en de Bertolli pastasaus Alle Erbe.

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g volkoren macaroni
  • 250 g champignons
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 300 g rundergehakt
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
  • 3 takjes basilicum
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 701
    • Eiwitten 30.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 89.5g
    • Carbohydrate excl. fibre 84.0g
    • Sugar 13.5g
    • Fibre 5.5g
    • Fat 24.9g
    • Saturated Fat 7.1g
    • Unsaturated Fat 15.5g
    • Monounsaturated Fat 13.2g
    • Polyunsaturated Fat 1.7g
    • Trans Fat 0.4g
    • Cholesterol 40mg
    • Sodium 549mg
    • Salt 1.37g
    • Calcium 5%
    • Iron 17%
    • Potassium 20%
    • Vitamin C 15%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de volkoren macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de macaroni af.

  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verhit Bertolli olijfolie in een ruime koekenpan of wok. Bak hierin het rundergehakt 5 minuten al roerende met een vork of spatel, zodat het gehakt in stukjes wordt verdeeld. Bestrooi het gehakt met wat zout en peper.

  3. Voeg de champignons toe en bak ze 3 minuten mee. Roer de Bertolli pastasaus Alle Erbe erdoor en verwarm de saus 5 minuten.

  4. Haal de blaadjes basilicum los van de steeltjes. Hak de steeltjes fijn en roer ze door de saus. Meng de macaroni met de saus. Verdeel de macaroni over 4 warme borden en strooi de blaadjes basilicum erover.

 
         

Meer inspiratie