Voorjaarspasta met kip, peultjes en lente-uitjes

Voorjaarspasta met kip, peultjes en lente-uitjes

Pasta met kip gebakken in Bertolli vloeibare margarine, knapperige peultjes, lente-uitjes en fijngehakte peterselie in een heerlijke traditioneel Toscaanse tomaten pastasaus.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g pasta
  • 200 g peultjes
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 400 g kipfilet
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Toscana Tradizionale à 600 g
  • 3 el fijngehakte peterselie
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 634
    • Eiwitten 39.9g
    • Carbohydrate incl. fibre 94.5g
    • Carbohydrate excl. fibre 87.9g
    • Sugar 14.0g
    • Fibre 6.7g
    • Fat 11.1g
    • Saturated Fat 1.9g
    • Unsaturated Fat 8.0g
    • Monounsaturated Fat 5.7g
    • Polyunsaturated Fat 1.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Sodium 610mg
    • Salt 1.52g
    • Calcium 7%
    • Iron 15%
    • Potassium 23%
    • Vitamin C 42%
    • Vitamin A 6%

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Was peultjes en verwijder de puntjes. Snijd het wit en lichtgroene deel van de lente ui in schuine stukjes en het donkere groen fijn. Snijd de kip in reepjes.

  2. Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan of wok. Bak de kip 5 min. op matig vuur. Voeg de peultjes en de stukjes lente-ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pastasaus toe en breng het geheel aan de kook.

  3. Schep de pasta om met de peterselie en peper naar smaak. Verdeel de pasta over 4 warme diepe borden. Schep de pastasaus met kip en peultjes erover en bestrooi het gerecht met het fijngesneden groen van de lente-ui.

 
         

Meer inspiratie