Zalm al forno met pesto verde, citroen en Italiaanse ovenaardappeltjes

Zalm al forno met pesto verde, citroen en Italiaanse ovenaardappeltjes

Een heerlijk zalm recept uit de oven met aardappeltjes, tomaten, Parmezaanse kaas, verse peterselie en basilicum, gegaard in Bertolli olijfolie met Pesto Verde.

Voorbereidings tijd

15 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1.5 el Bertolli olijfolie classico
  • 800 g voorgekookte aardappelplakjes
  • 6 el Bertolli Pesto Verde
  • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 citroenen
  • 12 middelgrote tomaten
  • 500 g zalmfilet
  • 4 takjes peterselie
  • 3 takjes verse basilicum
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 872
    • Eiwitten 37.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 81.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 68.9g
    • Sugar 12.3g
    • Fibre 12.5g
    • Fat 45.6g
    • Saturated Fat 13.9g
    • Unsaturated Fat 27.7g
    • Monounsaturated Fat 11.9g
    • Polyunsaturated Fat 7.2g
    • Trans Fat 1.3g
    • Cholesterol 66mg
    • Sodium 484mg
    • Salt 1.21g
    • Calcium 13%
    • Iron 15%
    • Potassium 65%
    • Vitamin C 146%
    • Vitamin A 4%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet 2 (een grote en een kleinere) lage ovenvaste schalen in met een beetje vloeibare margarine. Doe de aardappelplakjes in de kleine schaal, meng ze met 2 el Bertolli Pesto Verde en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas. Zet de aardappeltjes in de hete oven en laat ze in ca. 25 min. garen en lichtbruin bakken.

  2. Snijd ondertussen de citroenen in dunne plakjes en verdeel ze over de bodem van de grote ovenvaste schaal. Kruis de tomaten in. Leg de zalm in het midden van de schaal en verdeel de rest van de pesto erover. Zet de tomaten eromheen en druppel er een beetje vloeibare margarine over.

  3. Laat de zalm en de tomaten in de hete oven in ca. 20 min. gaar worden (iets korter als het een dunne filet is, iets langer als de filet heel dik is). Hak ondertussen de peterselie fijn. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes. Snijd de grote blaadjes in reepjes. Strooi de peterselie en basilicum over de zalm. Serveer in de schalen.

 
         

Meer inspiratie