Zomerlasagne

Zomerlasagne

De perfecte zomerlasagne, een eenvoudige kleurige vegetarische lasagne uit de oven. Mediterraans door de aubergine, knoflook, paprika's, olijfolie, verse Italiaanse kruiden, Parmezaanse kaas en natuurlijk Bertolli pastasaus Alle Erbe. Geniet in alle rust van dit heerlijke ovengerecht door de lasagne oven-klaar te maken zodat je hem op elk moment in de oven kan doen. Er is genoeg voor 5 personen.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

1 h 10 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 grote courgette
  • 1 grote aubergine
  • 1 gele paprika
  • 2 bollen mozzarella à 125 g
  • 3 el olijfolie
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
  • 2.5 el verse Italiaanse kruiden
  • 250 g groene lasagnevellen
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Serving Size 5

    Amount per serving

    • Energie 590
    • Eiwitten 29.0g
    • Carbohydrate incl. fibre 63.6g
    • Carbohydrate excl. fibre 53.0g
    • Sugar 18.3g
    • Fibre 10.7g
    • Fat 27.2g
    • Saturated Fat 11.6g
    • Unsaturated Fat 13.6g
    • Monounsaturated Fat 11.1g
    • Polyunsaturated Fat 1.9g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 57mg
    • Sodium 994mg
    • Salt 2.49g
    • Calcium 58%
    • Iron 33%
    • Potassium 23%
    • Vitamin C 114%
    • Vitamin A 13%

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette, aubergine en paprika in blokjes. Snijd dunne plakken van de mozzarella.

  2. Verwarm de olijfolie in een braadpan en roerbak hierin de groenten 2 - 3 minuten op zacht vuur. Roer er de Bertolli pastasaus Alle Erbe met de italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak door en laat de saus 15 - 20 minuten zachtjes pruttelen tot een lekkere, dikke saus ontstaat.

  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Schep een beetje saus in een ingevette lasagneschaal en leg hier een laag groene lasagnevellen op. Verdeel hier een derde van de saus en een derde van de plakjes mozzarella over. Herhaal dit nog twee keer en strooi de geraspte kaas over de laatste laag.

  4. Bak de lasagne in de oven in 30 - 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de lasagne uit de oven nog 10 minuten staan om wat steviger te worden.

  5. Lekker met een gemengde salade met kerstomaatjes.

 
         

Meer inspiratie