Lasagne met pesto, spinazie en ricotta – voorgerecht
Voorbereidingstijd
5 min
Kooktijd
15 min
Dieetvoorkeur
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Porties
4
Bereidingswijze
- Rooster de noten in de oven of in een droge pan.
- Meng in een kom de ricotta met de verse room. Voeg hieraan zout, peper en 4 fijngehakte salieblaadjes toe.
- Breng een pan met gezouten water aan de kook en laat de lasagnebladen erin koken zoals op het pak staat aangegeven.
- Was ondertussen de spinazie en maak de salieboter klaar.
- Smelt hiervoor de boter met een scheutje olijfolie in een pan en voeg de salieblaadjes toe. Laat trekken tot het een mooie hazelnootkleur krijgt.
- Schik de lasagne bladen op het bord en smeer ze in met pesto Genovese.
- Leg hier vervolgens de spinazieblaadjes op en voeg met een spuitzak of lepel enkele puntjes ricotta toe
- Bestrooi met geroosterde walnoten en besprenkel met een beetje salieboter.
- Vouw het lasagneblad gedeeltelijk dicht en smeer ook de buitenkant in met pesto.
- Schenk er wat salieboter bij en u kunt het direct serveren.
Ingrediënten
- 1 potje Bertolli Genovese pesto
- 4 lasagnevellen van 20 tot 25 cm lang
- 2 klontjes boter en 2 el olijfolie
- 8 salieblaadjes
- Spinazieblaadjes
- 150g ricotta
- 2 eetlepels vloeibare room
- walnoten
- 4 handenvol babyspinazie
- zout peper
Bekijk voedingswaarden 
| Energie | |
| Eiwitten | |
| Koolhydraten | |
| Suiker | |
| Vezels | |
| Vet | |
| Verzadigd vet | |
| Zout | 
 
