Penne Rigate met pesto al tartufo, champignons, groene asperge en Parmezaan crust

Voorbereidingstijd

Kooktijd

30 min

Dieetvoorkeur

Vegetarisch

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Porties

2

Deze Penne Rigate met truffelpesto combineert zachte pasta met de aardse smaak van champignons en groene asperges. De Pesto al Tartufo geeft het geheel een volle, rijke smaak. Afgewerkt met een Parmezaan crust voor die perfecte bite aan het einde. De rucola brengt een frisse, peperige toets die het gerecht mooi in balans houdt.
Eenvoudig, maar vol karakter en in een handomdraai op tafel. A tavola!

Deel deze pagina

In dit recept

Bereidingswijze

  1. Parmezaan-crisps: rasp de Parmezaanse kaas. Knip een stuk bakpapier uit ter grootte van de diameter van je koekenpan en leg deze op laag vuur in je pan. Verdeel hier gelijkmatig de kaas over en bak tot deze gesmolten is en iets bruin begint te worden. Leg opzij en laat afkoelen.
  2. Ui: Pel en snipper de ui. Tip: halveer de ui, snijd eerst verticaal (niet helemaal door) met ca. 0,5 cm tussenruimte, daarna horizontaal en haaks daarop voor gelijkmatige stukjes. Het harde uiteinde niet gebruiken.
  3. Asperges: was de asperges en snijd het harde onderkantje af. Leuk detail: doe dit schuin, net zoals de Penne. Iets dikkere asperges kun je schillen, heb je aspergetips dan hoeft dit niet. Snijd vervolgens schuin verder ter grootte van de Penne.
  4. Champignons: borstel of wrijf de champignons schoon. Snijd in kwart stukjes en bak ze in wat olijfolie op laag vuur mooi goudbruin. Voeg op het einde wat peper en zout toe naar smaak. Ze zullen tot ongeveer de helft slinken waardoor ze mooi diep van smaak worden. Leg apart voor straks.
  5. Pasta koken: kook de Penne in gezouten water (1 theelepeltje zout) al dente. Giet af, maar bewaar wat kookvocht voor straks. Dit gebruiken we om het gerecht wat binding te geven.
  6. Groentes bakken: neem een ruime pan waar straks als je ingrediënten in passen. Bak hierin de gesnipperde ui en asperges in wat olijfolie. Tot de ui wat glazig ziet en de asperges ietsje zacht beginnen te worden. Niet bruin laten worden. Voeg nu ook je al gebakken champignons erbij.
  7. Samenvoegen: voeg nu je Pesto al Tartufo toe naar smaak. Voor twee personen is dat ruim een half potje. Voeg een scheutje kookvocht toe en roer tot het een mooie gladde saus wordt. Voeg de Penne toe en roer om. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat Pesto toe. Voor de liefhebber kan er uiteraard ook nog wat geraspte Parmezaan doorheen.
  8. Serveren: Zorg voor voorverwarmde borden, dit kun je op een pan kokend water doen of op 80 graden in de oven. Schep de pasta op en garneer met wat blaadjes rucola. Steek als laatste de Parmezaan crust in stukjes aan de zijkant in je gerecht.
  9. Wijntip: Vermentino of Gavi

Buon appetito!

Ingrediënten

  • 200 g Bertolli Penne Rigate n.169
  • 1 potje Bertolli Pesto al Tartufo
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 150-200 gr (kleine) champignons
  • Bosje groene asperges/aspergetips
  • Handje rucola
  • 100 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • Olijfolie, zout, peper

Extra benodigdheden

  • Bakpapier
  • Rasp
Bekijk voedingswaarden
Energie
Eiwitten
Koolhydraten
Suiker
Vezels
Vet
Verzadigd vet
Zout

Meer Vegetarische recepten