Lasagne di zucca – alla the lemonkitchen

Voorbereidingstijd

30 min

Kooktijd

50 min

Dieetvoorkeur

Vegetarisch

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Streek

Porties

6

Jadis van The Lemon Kitchen heeft een heerlijke twist aan een klassieker gegeven, namelijk een pompoen lasagna. Gemaakt met de Bertolli Basilico pastasaus.

Kijk voor het originele recept op thelemonkitchen.nl.

Deel deze pagina

In dit recept

Bereidingswijze

  • Was de groenten.
Snijd de pompoen in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter met de schil eraan.
  • Schil de wortel en snijd fijn. Snijd de tomaten zo fijn mogelijk. Snijd de selderij in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn en snipper een ui.
  • Zet een anti-aanbakpan op middelhoog vuur en doe hier een scheut olijfolie in. Fruit de knoflook en ui 2 minuten in de pan en doe er dan de rest van de groenten bij.
  • Schenk de Bertolli Basilico Pastasaus erbij en laat 20 minuten pruttelen totdat de groenten beetgaar zijn.
  • Zet het vuur laag of uit.

Bechamelsaus

  • Smelt de roomboter in een steelpan (met een dikke bodem) op laag vuur totdat het iets begint te verkleuren. Strooi de bloem erdoor en roer even goed door met een garde zodat het kan garen in de boter. Let op: schenk de melk er pas (langzaam) bij als de boter goed is opgenomen. Proef en blijf roeren. Breng op smaak met een snuf zout en zwarte peper.
  • Verwarm de oven voor op hetelucht + grill 180 graden.
  • Zet de ovenschaal naast de pan met de lasagne saus. Schep de saus voor ⅓ in de schaal zodat de bodem goed bedekt is en druppel hier een klein laagje bechamelsaus overheen. Strooi er een handje parmezaan en walnoten over. Leg hierop de lasagnebladeren.
  • Als er een stuk niet bedekt is met lasagnebladeren dan kan je de bladeren in stukken breken zodat het saus-bechamellaagje goed bedekt is. Herhaal dit proces totdat de schaal vol zit.
  • Belangrijk is dat de bovenste lasagnebladeren een laagje lasagne saus krijgen omdat anders de bladeren in de oven omhoog gaan staan. Schep daarop een goede hoeveelheid van de bechamelsaus. Strooi de overige Parmezaanse kaas erover en zet de schaal ongeveer 45-50 minuten in het midden van de oven.
  • Haal de pompoen lasagne uit de oven en serveer er verse basilicum over.Buon appetito!

Ingrediënten

  • 1 Bertolli Basilico Pastasaus in bokaal 670 gram
  • 1 winterpeen
  • 2 tomaten
  • 3 selderijstengels
  • ½ ronde biologische pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g walnoten ongezouten
  • 100 g Parmezaan
  • 6-7 lasagnebladeren
  • een handje verse basilicum
  • 2 el extra vergine olijfolie Bertolli

Bechamel

  • 500 ml halfvolle melk
  • 80 g roomboter
  • 70 g bloem
  • snuf zwarte peper en zout
Bekijk voedingswaarden
Energie
Eiwitten
Koolhydraten
Suiker
Vezels
Vet
Verzadigd vet
Zout

Meer Vegetarische recepten