Penne rigate met gehakt, broccoli en ricotta

Voorbereidingstijd

5 min

Kooktijd

25 min

Dieetvoorkeur

Vlees

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Lombardia

Porties

4

Pasta penne rigate met gehakt, broccoli en ricotta maak je eenvoudig zelf met Bertolli pastasaus Cremosa. Verrukkelijke roomsaus geïnspireerd op Lombardije. Met een zoete, romige smaak door gebruik van room. Vol van smaak en gezond door cherrytomaatjes, verse oregano, rundergehakt, broccoli en ricotta.

Deel deze pagina

In dit recept

No items found

Bereidingswijze

  1. Kook de penne rigate ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Was de broccoli en maak er kleine roosjes van. Was de cherrytomaatjes en laat ze goed uitlekken. Ris de oreganoblaadjes van de takjes.
  2. Verwarm de Bertolli olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Kruid het gehakt met zout en peper en schep het bij de ui in de pan. Roerbak het rundergehakt bruin en rul en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  3. Voeg vervolgens de broccoli toe en roerbak het mengsel 3 minuten op hoog vuur. Schenk nu de Bertolli pastasaus Cremosa erbij en voeg de oregano toe. Laat de saus zo 15 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Roer er 5 minuten voor het einde de cherrytomaatjes en de ricotta doorheen. Breng de saus eventueel nog op smaak met zout en peper. Doe de gekookte pasta bij de saus in de pan en warm nog kort door. Verdeel het over 4 borden en serveer.

Ingrediënten

  • 350 g penne rigate
  • 1 ui
  • 1 stronk broccoli
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 el verse oregano
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 450 g rundergehakt
  • 1 Bertolli Cremosa pastasaus in zak a 500ml
  • 3 el ricotta
Bekijk voedingswaarden
Energie733 kJ (175 kcal)
Eiwitten35,3 g
Koolhydraten79,9 g
Suiker17,9 g
Vezels6,8 g
Vet29,5 g
Verzadigd vet11,3 g
Zout0,53 g

Meer Vlees recepten