Pasta met pesto en zalm
Voorbereidingstijd
5 min
Kooktijd
15 min
Dieetvoorkeur
Vis
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Liguria
Porties
4
Bereidingswijze
- Snijd de zalmfilet in blokjes en rasp de Parmezaanse kaas. Kook de pasta Penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar (oftewel Al Dente).
- Meng in een wok 1 eetlepel Bertolli pesto Verde met 2 dl van het kookvocht van de pasta.* Schep de sperziebonen erdoor en breng het aan de kook. Smoor de boontjes in ca. 6 – 8 minuten beetgaar.
- Schep de blokjes zalm erdoor en warm ze ongeveer 2 minuten mee.
- Laat de pasta even in een vergiet uitlekken en meng het dan met het bonenmengsel. Breng het gerecht op smaak met nog 2 – 3 eetlepels pesto en zout en peper naar smaak.
- Schep de pasta in vier diepe borden en strooi de Parmezaanse kaas erover.
*Benieuwd waarom kookvocht of pastawater toegevoegd moet worden? Lees hier meer
Ingrediënten
- 300 g Bertolli Penne Rigate Pasta
- 4 el Bertolli Pesto alla Genovese
- 300 g verse zalmfilet
- 50 g Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano)
- 250 g sperziebonen (panklaar)
Bekijk voedingswaarden
| Energie | 514 kJ (123 kcal) |
| Eiwitten | 32,1 g |
| Koolhydraten | 57,2 g |
| Suiker | 2,7 g |
| Vezels | 4,7 g |
| Vet | 15,0 g |
| Verzadigd vet | 4,3 g |
| Zout | 0,35 g |