Pasta met pesto en zalm

Voorbereidingstijd

5 min

Kooktijd

15 min

Dieetvoorkeur

Vis

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Liguria

Porties

4

Een lekkere eenvoudige pasta met pesto en zalm voor een heerlijke authentieke maaltijd met o.a. de Bertolli pesto Verde en penne rigate. Zo zet je in 20 minuten een heerlijk Italiaanse pasta op tafel.

Deel deze pagina

In dit recept

Bereidingswijze

  1. Snijd de zalmfilet in blokjes en rasp de Parmezaanse kaas. Kook de pasta Penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar (oftewel Al Dente).
  2. Meng in een wok 1 eetlepel Bertolli pesto Verde met 2 dl van het kookvocht van de pasta.* Schep de sperziebonen erdoor en breng het aan de kook. Smoor de boontjes in ca. 6 – 8 minuten beetgaar.
  3. Schep de blokjes zalm erdoor en warm ze ongeveer 2 minuten mee.
  4. Laat de pasta even in een vergiet uitlekken en meng het dan met het bonenmengsel. Breng het gerecht op smaak met nog 2 – 3 eetlepels pesto en zout en peper naar smaak.
  5. Schep de pasta in vier diepe borden en strooi de Parmezaanse kaas erover.

*Benieuwd waarom kookvocht of pastawater toegevoegd moet worden? Lees hier meer

Ingrediënten

  • 300 g verse zalmfilet
  • 50 g Parmezaanse kaas (Parmigiano Reggiano)
  • 300 g penne pasta
  • 4 el Bertolli Pesto Verde
  • 250 g sperziebonen (panklaar)
Bekijk voedingswaarden
Energie514 kJ (123 kcal)
Eiwitten32,1 g
Koolhydraten57,2 g
Suiker2,7 g
Vezels4,7 g
Vet15,0 g
Verzadigd vet4,3 g
Zout0,35 g

Meer Vis recepten