Vegetarische groentelasagne

Voorbereidingstijd

10 min

Kooktijd

25 min

Dieetvoorkeur

Vegetarisch

Moeilijkheidsgraad

Normaal

Streek

Campania

Porties

4

De lekkerste vegetarische groentelasagne maak je vanaf nu zelf met dit recept en Bertolli pastasaus Pecorino. Heerlijke vegetarische lasagne met groenten uit de oven voor 4 personen.

Note. lasagna = enkelvoud en gaat over 1 vel. Lasagne = meervoud en gaat over het gerecht.

Deel deze pagina

In dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 225 °C. Snipper de ui en snijd de winterwortel, courgette en paprika in blokjes. Snijd de gorgonzola in plakjes.
  2. Verhit de Bertolli olijfolie in een wok en roerbak hierin de groenten 3-4 minuten op hoog vuur. Schep de Bertolli pastasaus pecorino
  3. Verdeel wat van de groentensaus over de bodem van een ingevette lasagneschaal. Leg hierop een laag lasagnevellen. Verdeel hierover de helft van de saus en de helft van de gorgonzola.
  4. Herhaal de laatste 3 stappen nog een keer. Dek de schotel af met een laatste laag lasagne. Schenk hier de Finesse voor koken over en strooi de Parmezaanse kaas over de room.
  5. Bak de lasagne in de oven in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer deze heerlijke vegetarische groentelasagne.

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 winterwortel
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 200 g Gorgonzola
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 Bertolli Pecorino pastasaus in pot à 400 g
  • 9 lasagne verdi vellen
  • 100 ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
Bekijk voedingswaarden
Energie593 kJ (142 kcal)
Eiwitten22,3 g
Koolhydraten41,6 g
Suiker11,7 g
Vezels4,8 g
Vet36,5 g
Verzadigd vet16,7 g
Zout1,30 g

Meer Vegetarische recepten