Mezze Maniche met tonijn en geroosterde courgette
Voorbereidingstijd
5 min
Kooktijd
25 min
Dieetvoorkeur
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Porties
4
In dit recept
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de courgettes in blokjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie, peper en eventueel zout en rooster ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de tonijn uitlekken en snijd de ansjovis fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ansjovis en kappertjes 2 min. Voeg de tomatensaus toe en verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Roer de tonijn erdoor.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Verdeel de courgette erover en bestrooi met de peterselie. Breng op smaak met peper.
Buon appetito!
Ingrediënten
- 400 g Pasta Mezze Maniche
- 670 g Basilico Sugo Per Pasta
- 2 courgettes
- 320 g tonijnstukken in olijfolie
- 4 ansjovisfilets in olijfolie
- 2 el kappertjes
- 3 el milde olijfolie
- 10 g peterselie
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |