Pasta Pesto alla Genovese

Voorbereidingstijd

Kooktijd

30 min

Dieetvoorkeur

Vegetarisch

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Porties

4

Deel deze pagina

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snijd de cherrytomaten in kwartjes en besprenkel ze met een scheutje olijfolie, peper en zout.
  3. Verdeel de tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in de oven voor 5 à 10 minuten, tot ze licht gekaramelliseerd en iets ingedroogd zijn.
  4. Rooster de pijnboompitten in de pan tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
  5. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water.
  6. Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht.
  7. Meng de pasta met de pesto en bewaar een klein beetje pesto voor de garnering. Voeg wat kookvocht toe om het smeuïger te maken.
  8. Voeg de tomaatjes toe, samen met de helft van de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
  9. Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, verse basilicumblaadjes en de overgebleven pesto. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Buon appetito!

Ingrediënten

  • 1 potje Bertolli Pesto alla Genovese – 185 gram
  • Mezze Maniche pasta – 400 gram
  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Verse basilicum ter garnering
  • Pijnboompitten – 4 eetlepels
  • Parmezaanse kaas – 75 gram
  • Extra vergine olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
Bekijk voedingswaarden
Energie
Eiwitten
Koolhydraten
Suiker
Vezels
Vet
Verzadigd vet
Zout

Meer Vegetarische recepten