Pollo alla Cacciatore met kippendijfilet
Voorbereidingstijd
5 min
Kooktijd
25 min
Dieetvoorkeur
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Porties
2
Bereidingswijze
- Voorbereiding: snipper de ui en de knoflook (tenen heel laten kan ook). Snijd de paprika in reepjes en verwijder de pitjes. Halveer de tomaatjes.
- Kippendij filets: bestrooi de filets met peper en zout en wentel ze daarna door een bord met wat bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
Verhit ruim olijfolie in een diepe pan of braadpan. Bak de kip rondom goudbruin op middelhoog vuur en voeg op het laatst de knoflook toe. Haal uit de pan en leg apart. - Groenten fruiten: fruit in dezelfde pan de ui met de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg daarna de paprika toe en bak 3 a 4 minuten mee tot deze wat zachter worden.
- Blussen en kruiden: blus af met de rode wijn en laat even inkoken zodat de alcohol verdampt. De wijn is optioneel maar geeft het gerecht een mooie diepe smaak. Wat kippenfond of -bouillon kan ook. Voeg nu de rozemarijn, salie en de cherrytomaatjes toe. Laat kort meesudderen.
- Saus toevoegen: doe de kip nu terug in de pan en giet de Bertolli Basilico saus erbij. Ook de laurierblaadjes en de olijven mogen er nu bij.
Roer goed om en laat ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen. Doe dit met de deksel half op de pan tot de kip boterzacht is en de saus mooi dik wordt. Neem op het laatst de takjes kruiden en laurierblaadjes uit de saus. - Pro tip: neem wat extra ui, paprika, knoflook en tomaatjes. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en pof dit in de oven op 180 graden tot deze mooi goudbruin zien. Dit serveert mooi als extra bovenop en rondom het gerecht.
- Serveren: Neem de kip eventueel uit de saus en snijd in schuine plakjes. Plaats op een voorverwarmd bord en schep de saus en eventueel de gepofte extra ingrediënten hier omheen en op. Maak af met wat druppels balsamico stroop en blaadjes basilicum.
- Wijntip: Chianti Classico of Barbera d’Alba
Buon appetito!
Ingrediënten
- 400 g kippendijfilet
- 1 pot Bertolli Basilico tomatensaus
- 1 glas stevige rode wijn (optioneel maar lekker, anders fond of bouillon)
- 2 rode paprika’s
- 10 a 15 zwarte olijven zonder pit
- 150 g verse cherrytomaatjes
- 1 ui
- 5 el bloem
- 5 teentjes knoflook
- Bertolli Cremissimo Balsamico
- Paar takjes verse rozemarijn en tijm
- Paar blaadjes verse salie en basilicum
- Bertolli olijfolie
- Zout, peper
- Serveer met pasta, bijvoorbeeld Bertolli Lumache Rigate Maccheroni no. 173. Daar wordt de saus mooi in opgenomen. Rustiek brood kan hier ook bij volgens het klassieke recept, evenals polenta of aardappelpuree.
Extra benodigdheden
- Bakpapier
- Rasp
Bekijk voedingswaarden
| Energie | |
| Eiwitten | |
| Koolhydraten | |
| Suiker | |
| Vezels | |
| Vet | |
| Verzadigd vet | |
| Zout |