oktober 2021

Nieuws

UN NUOVO EVENTO – Workshoprecepten van Fabio

Gisteren hebben we heerlijk kunnen genieten van een lange Bertolli tafel met gerechten zelf gemaakt door de uitgenodigde influencers.

Hierbij de recepten die de verschillende groepen hebben gemaakt, geschreven door @fabio_italian_chef. De hoeveelheden moet je soms ook aanvoelen zoals gister gedaan is en nieuwe variaties maken kan altijd!

Bruschetta

Klik hier voor het recept.

Pesto

Klik hier om zelf je groene pesto te maken.

Verse Pasta maken

Leg 1 kilo semola durum meel als berg (vulkaan als je het letterlijk uit het Italiaans vertaald) op de tafel met een ‘gat’ in het midden. Voeg in dit gat: 8 hele eieren, 8x alleen eigeel en 2 lepels water toe.

Begin met mengen van binnenuit met je handen totdat het een mooi glanzend deeg is. Daarna nog een paar keer goed kneden (Fabio kan dit voordoen).

Uitrollen met een deeg roller en vaak bloem overeen gooien om te voorkomen dat alles aan elkaar gaat plakken.

Je weet dat het dun genoeg is als je je hand erdoorheen kan zien. Rol het deeg losjes op en snij plakjes van ongeveer een halve cm dik.

De pasta daarna 3-4 minuten in gezout heet water koken. Toevoegen in een pan met de Ragu saus die al staat te pruttelen.

 

Piadina 1

Stracchino mengen met zout en peper.

Rucola op smaak brengen met olijf olie en zout (niet te veel)

Bresaola (vlees) marineren met olijfolie en citroen sap

Eerst de Piadina snel opwarmen zodat zachter wordt op een grill.

Beleg de piadina met stracchino kaas op de hele oppervlak , en voeg de bresaola toe, daarna de rucola, semidried Bertolli tomaten  en geschaafde parmezaan kaas .

Piadina opvouwen door de helft en af bakken in grill/toast apparaat .

 

Piadina 2

Geiten kaas mengen met room en zwart peper

Bertolli Carciofi (Artisjokken) snijden in kleine plakjes

Pluk de peterselie en op smaak brengen als een salade met olijfolie en zout.

Eerst alleen een piadina snel opwarmen op de grill zodat deze zachter wordt.

Beleg de piadina met de geitenkaas creme (dun laagje op de hele oppervlak), voeg de gesneden artisjokken toe en dan snel afbakken onder de grill.

Voeg na het bakken de peterselie salade en de krokante parmezaan koekjes toe.

 

Risotto

 

Courgette in blokjes snijden en bakken in een pan met olijfolie en knoflookteentjes uit pot. Zout toevoegen en de courgette goed doorbakken. Snij 1 ui heel dun.

Pak een brede en hoge pan voor de risotto. Koude pan op het vuur zetten, een groot lepel boter en 1 hele dunne gesneden ui toevoegen.

Ui doorbakken en Carnaroli rijst toevoegen. Rijst even 5 minuten in de boter bakken en een glas witte wijn toevoegen (altijd eerst even kort zelf proeven).

Wanneer de alcohol van de wijn verdampt is, toevoegen regelmatig 1 of 2 soeplepels van de groente bouillon (Die staat al klaar om te gebruiken.)

Af en toe proeven en evt zout toevoegen.

Als de rijst gaar is, toevoegen 5 groot lepels Parmezaanse kaas en zwart peper.

Serveren het risotto op een mooi brede schaal en doe de courgette en gesneden semi zongedroogde tomaten uit pot eroverheen.

Pizza

Klik hier voor het recept van de pizza met gamba’s, courgette crème en burrata.

Klik hier voor het recept van de pizza met pesto crème en groene olijven.