Aspergesalade met garnalen en sinaasappel

Aspergesalade met garnalen en sinaasappel

Heerlijke frisse en zomerse aspergesalade met garnalen en sinaasappel. Met een fijne twist door de amandelen en gamba's. Extra lekker en gezond.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 200 g ongepelde rauwe gamba's
  • 1 sinaasappel
  • 1 teen knoflook
  • 2 el geschaafde amandelen
  • 1 kg groene asperges
  • 3 el Bertolli extra vergine olijfolie originale
  • extra nodig: fijne zeef
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 210
    • Eiwitten 10.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 18.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 12.0g
    • Sugar 2.7g
    • Fibre 6.0g
    • Fat 12.1g
    • Saturated Fat 1.6g
    • Unsaturated Fat 9.8g
    • Monounsaturated Fat 8.3g
    • Polyunsaturated Fat 1.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 63mg
    • Sodium 286mg
    • Salt 0.72g
    • Calcium 11%
    • Iron 17%
    • Potassium 18%
    • Vitamin C 164%
    • Vitamin A 3%

Bereidingswijze

  1. Spoel de gamba's af onder stromend water en dep ze droog met wat keukenpapier. Pers de sinaasappelen uit en meng het sap door de garnalen. Pel de knoflook en snijd de teen in dunne plakjes. Rooster de geschaafde amandelen in een hete koekenpan met antiaanbaklaag, tot ze gaan geuren en goudbruin zijn. Olie is hierbij niet nodig.

  2. Was de asperges, snijd het houtige uiteinde eraf en kook ze in 10 tot 15 minuten beetgaar. Verhit ondertussen 2 eetlepels extra vergine olijfolie in de koekenpan en bak hierin de knoflook eventjes aan. Voeg de garnalen met het sap toe en bak ze op hoog vuur ongeveer een minuut.

  3. Zeef boven een sauspannetje het bakvocht van de garnalen door een fijne zeef. Roer er de resterende olie door en breng de saus op smaak met royaal peper. Pel de garnalen en schep ze om met de saus.

  4. Giet de asperges af en schik ze op de borden. Verdeel hier de garnalen over bestrooi elk bord tot slot met de geroosterde amandelen. Serveer de aspergesalade met garnalen en sinaasappel direct.

 
         

Meer inspiratie