Pasta penne met gehakt, courgette en pistachenootjes

Pasta penne met gehakt, courgette en pistachenootjes

Pasta penne met gehakt, courgette en pistachenootjes

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g penne pasta
  • 2 rode uien
  • 1 courgette
  • 60 g gepelde pistachenoten
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 300 g rundergehakt
  • 1 fles Bertolli Pastasaus Tradizionale à 690 g
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 865
    • Eiwitten 35.0g
    • Carbohydrate incl. fibre 102.5g
    • Carbohydrate excl. fibre 94.8g
    • Sugar 22.8g
    • Fibre 7.7g
    • Fat 35.8g
    • Saturated Fat 8.4g
    • Unsaturated Fat 24.8g
    • Monounsaturated Fat 17.3g
    • Polyunsaturated Fat 3.6g
    • Trans Fat 0.4g
    • Cholesterol 40mg
    • Sodium 790mg
    • Salt 1.97g
    • Calcium 7%
    • Iron 22%
    • Potassium 23%
    • Vitamin C 29%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.

  2. Pel en snipper de uien ondertussen grof. Snijd de courgette in blokjes. Hak de pistachenootjes grof. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul en bruin. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de courgette en de helft van de nootjes toe en bak ze 3 min. al omscheppend mee.

  3. Schep de tomaten pastasaus traditionale erdoor, breng tegen de kook aan. Zet het vuur laag en schep de warme pasta erdoor. Verwarm 2 min. Schep deze Siciliaanse familiepasta op 4 warme borden en bestrooi met de rest van de pistachenootjes.

 
         

Meer inspiratie