Tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas

Tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas

Verrukkelijk tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas. Deze salade met tonijn is een geweldige combinatie van veldsla met tonijn, tomaatjes, witte bonen en bieslook. Verse witte boontjes, of verse Italiaanse Borlottibonen, zijn in dit gerecht natuurlijk het lekkerst.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

10 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 225 g tonijn in olie, uitgelekt
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 150 g witte bonen (blik of pot)
  • 2 el bieslook
  • 200 g veldsla (of andere groene sla)
  • 3 el Bertolli extra vergine olijfolie originale
  • 60 g parmezaanse kaas (aan 1 stuk)
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 274
    • Eiwitten 23.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 12.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 8.7g
    • Sugar 1.5g
    • Fibre 3.8g
    • Fat 15.3g
    • Saturated Fat 4.4g
    • Unsaturated Fat 10.1g
    • Monounsaturated Fat 8.4g
    • Polyunsaturated Fat 1.6g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 28mg
    • Sodium 353mg
    • Salt 0.88g
    • Calcium 19%
    • Iron 20%
    • Potassium 18%
    • Vitamin C 47%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Trek met een vork de tonijn in stukjes. Halveer de tomaten. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Hak de bieslook fijn. Meng alles voorzichtig met de sla en breng de salade op smaak met de extra vergine olijfolie, peper en zout.

  2. Schaaf de Parmezaanse kaas in krullen en verdeel ze over de sla. Serveer de tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas direct.

 
         

Meer inspiratie