Borrelplank – alla the lemonkitchen

Voorbereidingstijd

10 min

Kooktijd

5 min

Dieetvoorkeur

Vlees

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Porties

4

Jadis van The Lemon Kitchen heeft een heerlijke borrelplank gemaakt met veel Bertolli producten en een zelfgemaakte tomatenchutney.

Je kan uiteraard ook nog andere producten gebruiken die jij lekker vindt bij een borrel.

Kijk voor het originele recept op thelemonkitchen.nl.

Bereidingswijze

Tomaten chutney

  • Was de cherrytomaten onder koud water. Snijd ze zo fijn mogelijk.
  • Zet een saus of steelpan op middelhoog vuur en doe hier de Bertolli Salsa per Pizza Originale in samen met een scheutje olijfolie en de fijngesneden tomaatjes. Roer er een theelepel rietsuiker doorheen.
  • Roer de chutney door en laat het een paar minuten pruttelen, totdat het wat dikker wordt. Proef en breng op smaak met zout en peper. Als je het iets zoeter wilt kan je er een snufje extra suiker aan toevoegen.
  • Haal de tomatenchutney van het vuur en laat even afkoelen in een bakje.

Ingelegde mosterdzaadjes

  • Doe 2 eetlepels mosterdzaadjes in het sap van 1/2 citroen en laat 10 minuten weken tot ze zich hebben volgezogen en knapperig worden.
  • Doe de burrata in een bakje en verdeel hier een paar schepjes van de tomatenchutney over.
  • Leg daarop de ingelegde mosterdzaadjes.

Borrelplank

  • Maak de borrelplank op naar smaak met de verschillende gegrilde Bertolli groenten en pesto’s en kazen, vleeswaren en fruitsoorten naar keuze.
  • Buon appetito!

Ingrediënten

  • Borrelplank

    • Bertolli Peperoni – Gegrilde paprika
    • Bertolli Carciofi – Gegrilde artisjokken
    • Bertolli Zucchine – Gegrilde courgette
    • Bertolli Pesto alla Genovese
    • Bertolli Pesto Rosso
    • Bertolli La Sfogliata Piadina
    • Bertolli Pizzabodem of Pinsa
  • Tomatenchutney
    • 10 st zoete cherry tomaten
    • 3 el Bertolli Salsa per Pizza Originale
    • 1 tl rietsuiker
    • 1 bol burrata
    • verse vijgen, aardbeien etc.
    • kazen en vleeswaren naar keuze
    • olijfolie, peper en zout
  • Mosterdzaadjes

    • 2 el mosterdzaadjes
    • 1 st biologische citroen
    • Zout & grove zwarte peper
Bekijk voedingswaarden
Energie
Eiwitten
Koolhydraten
Suiker
Vezels
Vet
Verzadigd vet
Zout

Meer Vlees recepten