Risotto met zalm, kerstomaatjes en pesto verde

Beoordeel dit recept
Average: 3.7 (84 votes)
Bereidingstijd (min): 
25
Aantal personen: 
4
Seizoen: 
Lente
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Rijst
Risotto met zalm, kerstomaatjes en pesto verde

introductie

Een geweldig lekker risotto recept met gebakken zalm, ui, knoflook, zoete cherrytomaatjes, knapperige rucolablaadjes en smaakvolle pesto verde.

Bereiding

Pel de uien, snijd ze in halve ringen en snijd de knoflook in plakjes. Verhit 4 el olijfolie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook 3 min. op een laag vuur. Voeg de rijst toe en bak deze, onder voortdurend roeren, 2 min. mee.

Voeg 700 ml bouillon en de pesto verde toe en laat de rijst in ca. 20 min. op een laag vuur zachtjes gaar worden. Roer af en toe. Voeg als het vocht is opgenomen in de rijst, voordat de risotto gaar is, nog wat bouillon toe.

Bestrijk de zalmfilets met wat vloeibare margarine en bestrooi met wat zout. Bedruppel de tomaatjes met wat vloeibare margarine en bestrooi met wat zout en peper. Rooster de tomaatjes en de zalmfilets in een grillpan of op de barbecue* ca. 3 min. per kant.

Roer de rest van de pesto en de rucola door de risotto. Leg een deksel op de pan en laat 2 min. staan. Schep de risotto in 4 warme diepe borden, verdeel de geroosterde tomaatjes erover en leg de zalmfilet erop.

*Leg de tomaatjes, als je ze op de barbecue klaarmaakt, op een stuk aluminiumfolie.

Serveer tips

Serveer vooraf: Mozzarella, tomaat en basilicumsalade (recept staat op de website) bij de Risotto met zalm, kerstomaatjes en pesto alla Genovese en als toetje: Stracciatella ijscoupe met warme chocoladesaus (recept staat op de website).

Variaties

Bestrooi op het laatst met wat fijngeknipte bieslook en geroosterde amandelen.

Boodschappenlijstje

  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el Bertolli Olijfolie Classico
  • 400 g risotto rijst
  • 750 ml kruidenbouillon (van 1 tablet)
  • 4 el Bertolli Pesto Verde
  • 400 g zalmfilet in 4 stukken
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 100 g rucola
16289

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    3039.44 kcal
  • Energy (kJ):
    12745.41 kJ
  • Eiwitten (g):
    122.25 g
  • Suiker (g):
    28.77 g
  • Vezel (g):
    18.81 g
  • Vet totaal (g):
    122.79 g
  • Saturated fat (g):
    20.12 g
  • Trans fat (g):
    0.25 g
  • Natrium (mg):
    4244.67 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2