Pasta ovenschotel met courgette, worstjes en mozzarella

Pasta ovenschotel met courgette, worstjes en mozzarella

Dit Italiaanse ovenschotel gerecht combineert penne met courgette, in stukjes gesneden kruidige runderworstjes en een geurige tomatensaus met oregano en rozemarijn. Extra lekker met Parmezaanse kaas, gesmolten mozzarella en verse basilicum.

Voorbereidings tijd

15 min

Kook tijd

30 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 350 g penne pasta
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g courgette
  • 400 g gekruide runderworstjes
  • 2 tl Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Alle Erbe à 500 g
  • 75 g parmezaanse kaas
  • 125 g mini mozzarella balletjes
  • verse basilicum
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 821
    • Eiwitten 48.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 87.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 81.8g
    • Sugar 17.7g
    • Fibre 5.2g
    • Fat 31.6g
    • Saturated Fat 13.9g
    • Unsaturated Fat 14.7g
    • Monounsaturated Fat 11.9g
    • Polyunsaturated Fat 1.6g
    • Trans Fat 0.4g
    • Cholesterol 98mg
    • Sodium 1431mg
    • Salt 3.58g
    • Calcium 41%
    • Iron 23%
    • Potassium 22%
    • Vitamin C 72%
    • Vitamin A 4%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.

  2. Kook de penne pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de courgettes schoon en snijd ze in blokjes. Snijd de worstjes in stukjes.

  3. Verhit de olie in een braadpan en bak de stukken worst aan. Bak de ui een minuutje mee. Voeg de knoflook en courgette toe en bak ze 3 minuten mee. Doe nu de pastasaus erbij en laat zachtjes warm worden.

  4. Schep de gekookte pasta en de Parmezaanse kaas erdoor. Doe de pasta over in een ingevette ovenschaal en verdeel de mozzarellabolletjes erop.

  5. Bak de pastaschotel in de oven tot de mozzarella licht gesmolten is. Garneer het gerecht met blaadjes verse basilicum.

 
         

Meer inspiratie