Tagliatelle met groene asperges, parmaham en groene kruiden

Tagliatelle met groene asperges, parmaham en groene kruiden

Recept zelf tagliatelle koken met asperges. Recepten uit de Italiaanse keuken met pasta.

Kook tijd

30 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 700 g groene asperges
  • 3 el verse basilicum
  • 3 el verse peterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • 150 g verse parmezaanse kaas
  • 300 ml slagroom
  • 350 g tagliatelle
  • 2 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
  • 300 g dun gesneden parmaham
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 966
    • Eiwitten 43.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 77.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 72.1g
    • Sugar 5.9g
    • Fibre 5.4g
    • Fat 54.9g
    • Saturated Fat 28.7g
    • Unsaturated Fat 22.8g
    • Monounsaturated Fat 19.6g
    • Polyunsaturated Fat 3.1g
    • Trans Fat 0.3g
    • Cholesterol 172mg
    • Sodium 1415mg
    • Salt 3.54g
    • Calcium 47%
    • Iron 17%
    • Potassium 21%
    • Vitamin C 95%
    • Vitamin A 22%

Bereidingswijze

  1. Snijd het onderste stukje van de asperges af, en snijd ze daarna in stukken van 3 centimeter. Breng in een pannetje wat water aan de kook en blancheer hierin de asperges gedurende 8 minuten. Hak de verse basilicum en peterselie fijn en pel de tenen knoflook. Rasp de parmezaanse kaas.

  2. Schenk de slagroom in een pan. Voeg er drie hele teentjes knoflook aan toe en breng het zachtjes aan de kook. Laat het doorkoken tot de knoflook zacht is. Neem de pan van het vuur en haal de knoflook eruit (deze heb je niet meer nodig).

  3. Kook vervolgens de tagliatelle ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de extra vergine olijfolie in een pan en pers hierboven het vierde teentje knoflook uit.

  4. Fruit de knoflook even aan en voeg vervolgens de knoflookroom en de fijngehakte peterselie en basilicum toe. Breng de saus op smaak met peper en roer er de repen parmaham in stukken door.

  5. Meng nu de tagliatelle door de saus en maak het gerecht af met de asperges en parmezaanse kaas.

 
         

Meer inspiratie