Ingrediënten
- 700 g groene asperges
- 3 el verse basilicum
- 3 el verse peterselie
- 4 teentjes knoflook
- 150 g verse parmezaanse kaas
- 300 ml slagroom
- 350 g tagliatelle
- 2 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
- 300 g dun gesneden parmaham
Bereidingswijze
-
Snijd het onderste stukje van de asperges af, en snijd ze daarna in stukken van 3 centimeter. Breng in een pannetje wat water aan de kook en blancheer hierin de asperges gedurende 8 minuten. Hak de verse basilicum en peterselie fijn en pel de tenen knoflook. Rasp de parmezaanse kaas.
-
Schenk de slagroom in een pan. Voeg er drie hele teentjes knoflook aan toe en breng het zachtjes aan de kook. Laat het doorkoken tot de knoflook zacht is. Neem de pan van het vuur en haal de knoflook eruit (deze heb je niet meer nodig).
-
Kook vervolgens de tagliatelle ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de extra vergine olijfolie in een pan en pers hierboven het vierde teentje knoflook uit.
-
Fruit de knoflook even aan en voeg vervolgens de knoflookroom en de fijngehakte peterselie en basilicum toe. Breng de saus op smaak met peper en roer er de repen parmaham in stukken door.
-
Meng nu de tagliatelle door de saus en maak het gerecht af met de asperges en parmezaanse kaas.
Meer inspiratie
-
Aspergesalade met garnalen en sinaasappel
Heerlijke frisse en zomerse aspergesalade met garnalen en sinaasappel. Met een fijne twist door de amandelen en gamba's. Extra lekker en gezond.
-
Kalfs- en tomaatspiesjes
Recept kalfsvlees en tomaatspiesjes gemaakt van mails kalfsvlees en cherrytomaatjes en geserveerd met een frisse salade met een dressing op basis van Bertolli extra vergine olijfolie originale. Bereid de spiesjes ook eens op de BBQ!
-
Zeebaarsfilet met prei
Deze zeebaarsfilet met prei is een verrukkelijk visgerecht. Sublieme combinatie van vis met groenten en extra vol van smaak door de sinaasappelschil en de witte wijn. Heerlijk zomers hoofdgerecht voor 4 personen.
-
Tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas
Verrukkelijk tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas. Deze salade met tonijn is een geweldige combinatie van veldsla met tonijn, tomaatjes, witte bonen en bieslook. Verse witte boontjes, of verse Italiaanse Borlottibonen, zijn in dit gerecht natuurlijk het lekkerst.
-
Jagersbiefstuk met paddenstoelen
Heerlijke Italiaanse jagersbiefstuk met paddenstoelen. Eenvoudig biefstuk rosé bakken in de Bertolli olijfolie. Extra lekker met gebakken aardappelen en een Italiaanse salade.
-
Kalfsrolletjes met ham en champignons
Kalfsrolletjes met ham en champignons maak je eenvoudig en snel met dit recept en Bertolli Pastasaus Romig. Bertolli Pastasaus Cremosa is geïnspireerd op Lambardia en heeft hierdoor een romige, zoetige smaak. De kalfsrolletjes lijken heel erg op rollade en ogen daardoor erg feestelijk.
-
Penne met tomatensaus en geroosterde broccoli
Deze heerlijke penne met tomatensaus en geroosterde broccoli staat in een half uurtje op tafel. Kinderen zijn dol op dit gezonde pasta gerecht. Waan je even in Italie met dit verrukkelijke recept gemaakt met Bertolli Pastasaus Pecorinokaas & Knoflook en Bertolli Pasta Penne Rigate.
-
Groene lasagne met pittige gehaktsaus
Heerlijke groene lasagne met Bertolli Pastasaus Piccante. Boordevol gezonde ingredienten zoals bladspinazie, paprika, ui, courgette, rundergehakt en knoflook. Heerlijke lasagne uit de Italiaanse keuken voor 4 personen.