Carpaccio pizza con Pesto alla Genovese e Burrata – alla The Lemon Kitchen
Voorbereidingstijd
10 min
Kooktijd
10 min
Dieetvoorkeur
Vlees
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Porties
2
Jadis van The Lemon Kitchen heeft een heerlijk recept gemaakt met de Bertolli pizzabodems en Pesto alla Genovese en dat willen we graag met jullie delen!
Het is heel makkelijk en snel te maken en het is een ‘pizza bianca’ variant, Jadis haar voorkeur, wat betekent dat er geen rode saus op de pizza zit. Hierdoor komt de smaak van de ingrediënten op de pizza meer intens over.
Kijk voor het originele recept op thelemonkitchen.nl.
In dit recept
Bereidingswijze
- Verwarm de (pizza) oven voor op ongeveer 250 graden. Heb je een pizza steen? Dan is het belangrijk dat je deze steen vanaf het opwarmen al op de BBQ of in de oven legt.
- Smeer de bovenkant van de pizzabodem licht in met olijfolie, je kan hiervoor een kwastje gebruiken. Leg de pizza op de pizzasteen en haal de pizza er na een paar minuten uit wanneer het zichtbaar krokant en goudbruin is geworden. Of doe de pizza in de oven. Je kan op de Bertolli verpakking ook de instructies even nalezen.
- Bak ondertussen in een antiaanbakpan de pijnboompitten goudbruin.
- Haal de pizza uit de oven of haal het van de pizzasteen af en leg daar eerst het carpaccio vlees op.
- Verdeel nu naar smaak de Bertolli pesto alla Genovese over de pizza, strooi daarop de pijnboompitten, rasp de Parmezaanse kaas en citroen. Strooi nog wat verse basilicum over de pizza en leg een bol burrata/buffelmozzarella in het midden.
- Strooi er naar smaak nog wat grove zwarte peper over.
Buon appetito!
Ingrediënten
- 1 Bertolli Base per Pizza zak (2 stuks)
- 4 el Bertolli pesto alla Genovese
- Scheutje Bertolli Extra Vergine Olijfolie
- 150-170 g Carpaccio rundvlees vraag ernaar bij de slager
- 2 st Burrata bollen of buffelmozzarella (klein)
- Parmezaanse kaas stuk
- 2 el Pijnboompitten
- ⅓ st Biologische citroen
- Grove zwarte peper
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |