Melanzane Alla Parmigiana Di Bertolli

Voorbereidingstijd

5 min

Kooktijd

30 min

Dieetvoorkeur

Vegetarisch

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Streek

Porties

2

Deel deze pagina

In dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Laat de mozzarella uitlekken in een zeef en snijd deze in blokjes. Zet apart.
  3. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Bestrooi ze licht met zout en laat ze 10 minuten liggen op keukenpapier. Dit onttrekt vocht, zodat de Melanzane niet te waterig wordt. Dep de aubergines daarna droog met schoon keukenpapier.
  4. Verhit een grillpan met olijfolie. Grill de aubergineplakken aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben en zacht beginnen te worden.
  5. Bedek de bodem van een ovenschaal met een dun laagje Bertolli Basilico pastasaus. Leg hierop een laag gegrilde aubergineplakken, dakpansgewijs verdeeld. Leper er opnieuw wat pastasaus overheen, verdeel daar wat blokjes mozzarella over en strooi een beetje geraspte Parmezaanse kaas erover. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag mozzarella en strooi er royaal Parmezaanse kaas over.
  6. Zet de Melanzane circa 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.

Buon appetito!

Ingrediënten

  • 1 pot Bertolli Basilico pastasaus – 400g
  • 2 aubergines – 600 gr
  • 1 bol (buffel)mozzarella
  • Parmezaanse kaas – 90 gr
  • Handjevol verse basilicum
  • Snufje zout
  • Optioneel: Gegrild brood of vers stokbrood voor erbij
Bekijk voedingswaarden
Energie
Eiwitten
Koolhydraten
Suiker
Vezels
Vet
Verzadigd vet
Zout

Meer Vegetarische recepten