Risotto met champignons, pesto, gorgonzola en walnoten

Voorbereidingstijd

10 min

Kooktijd

25 min

Dieetvoorkeur

Vegetarisch

Moeilijkheidsgraad

Normaal

Streek

Lombardia

Porties

4

Een vegetarische risotto met in Bertolli olijfolie gebakken champignons, uien en walnoten. De Bertolli pesto verde en gorgonzola maken van dit risotto recept een echt Italiaans gerecht.

Deel deze pagina

In dit recept

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de champignons in vieren. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en champignons 3 min. op een laag vuur.
  2. Voeg de rijst toe en bak deze onder voortdurend roeren 2 min. mee. Voeg de bouillon in kleine scheutjes bij onder voortdurend roeren, voeg daarna de Bertolli pesto verde toe en laat de risotto in ca. 20 min. op een laag vuur zachtjes gaar worden. Roer af en toe.
  3. Hak ondertussen de walnoten grof en verkruimel de gorgonzola. Roer de walnoten en de vloeibare margarine door de risotto. Breng verder op smaak met wat versgemalen zwarte peper.
  4. Schep de risotto in 4 warme diepe borden, verdeel de gorgonzola erover en geef de gemengde salade met tomaat.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 250 g champignons
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 350 g risotto rijst
  • 5 l kruidenbouillon (van tablet)
  • 6 el Bertolli Pesto Verde
  • 50 g walnoten
  • 50 g gorgonzola
  • versgemalen zwarte peper
Bekijk voedingswaarden
Energie 633 kJ (151 kcal)
Eiwitten 13,1 g
Koolhydraten 74,5 g
Suiker 4,2 g
Vezels 3,9 g
Vet 30,8 g
Verzadigd vet 7,1 g
Zout 2,06 g

Meer Vegetarische recepten