Romige pasta pesto met kip
Voorbereidingstijd
1 min
Kooktijd
10min
Dieetvoorkeur
Vlees
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Liguria
Porties
4
In dit recept
Bereidingswijze
- Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking en laat uitlekken. Bewaar 100 ml van het kookvocht.
- Snijd ondertussen de kipfilet in even grote stukjes en breng op smaak met zout en peper. Pers de knoflook.
- Verhit een hapjespan met olijfolie en bak de kipfilet stukjes rondom bruin. Voeg hierna de knoflook toe en meng goed door elkaar.
- Bak de pesto kort mee en voeg room toe aan de kip en roer goed oor. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Laat samen met 100 ml kookvocht van de pasta pruttelen. Halveer ondertussen de cherrytomaten.
- Voeg de gekookte pasta toe en schep samen met de cherry tomaten er doorheen.
- Verdeel over 4 borden en serveer met geraspte Parmezaanse kaas en wat basilicum.
Variatie tip: ook lekker met rucola.
Ingrediënten
- 4 EL Bertolli pesto alla genovese
- 1 zak Bertolli Penne Rigate pasta (400g)
- 300 gr kipfilet
- 1 EL Bertolli olijfolie
- 1 grote teen knoflook
- 100 ml room
- 100 ml kookvocht van de pasta
- Zout en peper
- Handjevol cherrytomaten
- Basilicum
- Parmezaanse kaas
Bekijk voedingswaarden
| Energie | |
| Eiwitten | |
| Koolhydraten | |
| Suiker | |
| Vezels | |
| Vet | |
| Verzadigd vet | |
| Zout |