Romige pasta pesto met kip

Voorbereidingstijd

1 min

Kooktijd

10min

Dieetvoorkeur

Vlees

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Liguria

Porties

4

Deel deze pagina

In dit recept

Bereidingswijze

  1. We beginnen met de pasta. Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking en bewaar 100 ml van het kookvocht.
  2. Snijd ondertussen de kipfilet in even grote stukjes en breng de kip op smaak met zout en peper. Pers vervolgens de knoflook.
  3. Verhit een hapjespan met olijfolie en bak de kipfilet stukjes rondom bruin. Voeg hierna de knoflook toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Bak de pesto kort mee en voeg vervolgens room toe aan de kip. Roer het geheel goed door en proef of je genoeg zout en peper hebt gebruikt.
  5. Voeg 100 ml kookvocht van de pasta toe en laat het pruttelen. Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  6. Voeg de gekookte pasta en de cherrytomaten toe aan de kip en roer het goed door elkaar.
  7. Verdeel de pasta over 4 borden en serveer het met geraspte Parmezaanse kaas en wat basilicum.

Variatie tip: ook lekker met rucola.

Ingrediënten

  • 300 gr pasta, wij gebruiken penne.
  • 300 gr kipfilet 
  • 1 EL olijfolie
  • 1 grote teen knoflook
  • 4 EL Bertolli pesto alla Genovese
  • 100 ml room
  • 100 ml kookvocht van de pasta
  • Zout en peper
  • Handjevol cherrytomaten
  • Basilicum
  • Parmezaanse kaas
Bekijk voedingswaarden
Energie
Eiwitten
Koolhydraten
Suiker
Vezels
Vet
Verzadigd vet
Zout

Meer Vlees recepten