Romige pasta pesto met kip
Voorbereidingstijd
1 min
Kooktijd
10min
Dieetvoorkeur
Vlees
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Liguria
Porties
4
In dit recept
Bereidingswijze
- We beginnen met de pasta. Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking en bewaar 100 ml van het kookvocht.
- Snijd ondertussen de kipfilet in even grote stukjes en breng de kip op smaak met zout en peper. Pers vervolgens de knoflook.
- Verhit een hapjespan met olijfolie en bak de kipfilet stukjes rondom bruin. Voeg hierna de knoflook toe en meng alles goed door elkaar.
- Bak de pesto kort mee en voeg vervolgens room toe aan de kip. Roer het geheel goed door en proef of je genoeg zout en peper hebt gebruikt.
- Voeg 100 ml kookvocht van de pasta toe en laat het pruttelen. Halveer ondertussen de cherrytomaten.
- Voeg de gekookte pasta en de cherrytomaten toe aan de kip en roer het goed door elkaar.
- Verdeel de pasta over 4 borden en serveer het met geraspte Parmezaanse kaas en wat basilicum.
Variatie tip: ook lekker met rucola.
Ingrediënten
- 300 gr pasta, wij gebruiken penne.
- 300 gr kipfilet
- 1 EL olijfolie
- 1 grote teen knoflook
- 4 EL Bertolli pesto alla Genovese
- 100 ml room
- 100 ml kookvocht van de pasta
- Zout en peper
- Handjevol cherrytomaten
- Basilicum
- Parmezaanse kaas
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |