Tomatenrisotto met asperges, gorgonzola, ham en verse basilicum
Voorbereidingstijd
10 min
Kooktijd
30 min
Dieetvoorkeur
Vlees
Moeilijkheidsgraad
Normaal
Streek
Lombardia
Porties
4
In dit recept
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui. Snijd de asperges in schuine stukjes. Verhit de Bertolli olijfolie in een pan en bak hierin de ui en de asperges 3 minuten op laag vuur. Voeg de risotto toe en fruit deze, onder voortdurend roeren, 2 minuten mee. De rijst mag niet bruin kleuren!
- Schenk de bouillon en de Bertolli pastasaus Basilico erbij en laat de rijst in ongeveer 20 minuten op laag vuur het vocht opnemen en gaar koken. Roer de risotto regelmatig door.
- Snijd ondertussen de rauwe ham in reepjes en verkruimel de gorgonzola. Roer de ham en gorgonzola door de risotto. Breng het gerecht eventueel verder op smaak met wat zout, versgemalen zwarte peper en een extra scheutje olijfolie.
- Schep de tomatenrisotto in 2 voorverwarmde, diepe borden en strooi de basilicum er overheen.
Ingrediënten
- 1 ui
- 400 g verse groene asperges
- 3 el Bertolli olijfolie classico
- 350 g risotto rijst
- 1 l kippenbouillon van tablet
- 1 Bertolli Basilico pastasaus in zak à 500 g
- 55 g rauwe ham
- 75 g gorgonzola
- 3 el fijngesneden basilicum
Bekijk voedingswaarden
Energie | 614 kJ (157 kcal) |
Eiwitten | 17,3 g |
Koolhydraten | 80,3 g |
Suiker | 8,2 g |
Vezels | 5,1 g |
Vet | 24,1 g |
Verzadigd vet | 6,7 g |
Zout | 1,95 g |