Gerookte zalm met mango en limoen

Gerookte zalm met mango en limoen

Gerookte zalm met mango en limoen vormen een verrukkelijke combinatie. Probeer dit lekkere zalmgerecht maar eens. Het zoete van de mango in combinatie met het zilte en gerookte smaakje van de zalm zorgen voor een verrassend visgerecht.

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 lente-ui
  • 1 limoen
  • 1 tl roze peperkorrels
  • 3 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
  • 1 mango
  • 250 g gerookte zalm
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 238
    • Eiwitten 14.0g
    • Carbohydrate incl. fibre 7.5g
    • Carbohydrate excl. fibre 6.6g
    • Sugar 6.0g
    • Fibre 0.9g
    • Fat 17.2g
    • Saturated Fat 3.0g
    • Unsaturated Fat 13.3g
    • Monounsaturated Fat 10.8g
    • Polyunsaturated Fat 2.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 33mg
    • Sodium 827mg
    • Salt 2.06g
    • Calcium 2%
    • Iron 2%
    • Potassium 11%
    • Vitamin C 25%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Hak de lente-ui fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap en de rasp met de lente-ui. Breng het mengsel op smaak met wat roze peperkorrels en wat zout en roer er de Bertolli olijfolie door.

  2. Schil en snijd de mango in fijne stukjes. Snijd de gerookte zalm in repen van een cm. Leg de zalm en het fruit om en om op een bord en schenk de dressing erover.

 
         

Meer inspiratie