Pasta met kip, groene groenten en mozzarella in tomatensaus

Pasta met kip, groene groenten en mozzarella in tomatensaus

Verrukkelijke pasta met kip, groene groenten en mozzarella in tomatensaus. Dit pastagerecht uit Italië is extra lekker door de Bertolli pastasaus Alle Erbe. Eenvoudig en zeer snel zelf te maken in slechts 20 minuten tijd.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 200 g sperziebonen
  • 1 bol mozzarella à 125 g
  • 200 g broccoliroosjes
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
  • 350 g penne rigate
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 656
    • Eiwitten 43.1g
    • Carbohydrate incl. fibre 88.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 82.4g
    • Sugar 16.7g
    • Fibre 5.9g
    • Fat 17.0g
    • Saturated Fat 5.4g
    • Unsaturated Fat 8.9g
    • Monounsaturated Fat 6.7g
    • Polyunsaturated Fat 1.5g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 86mg
    • Sodium 588mg
    • Salt 1.47g
    • Calcium 19%
    • Iron 8%
    • Potassium 19%
    • Vitamin C 78%
    • Vitamin A 30%

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in stukjes en snij de puntjes van de sperziebonen. Scheur de mozzarella in stukjes.

  2. Kook de penne rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'. Doe de broccoliroosjes en de sperziebonen 4 minuten voor het einde van de kooktijd bij de pasta in de pan. Giet de pasta en de groenten af.

  3. Verwarm ondertussen de extra vergine olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipblokjes met wat zout en peper rondom bruin en gaar.

  4. Roer de Bertolli pastasaus Alle Erbe erdoor en laat het mengsel 5 minuten zachtjes pruttelen. Schep nu de pasta met de groenten er goed doorheen en laat het gerecht nog een paar minuten doorwarmen.

  5. Schep de pasta op borden en garneer met de stukjes mozzarella.

 
         

Meer inspiratie