Tortelloni met groene asperges, parmezaanse kaas en basilicum
Voorbereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Dieetvoorkeur
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Emilia Romagna
Porties
4
In dit recept
Bereidingswijze
- Snijd een klein stukje (ca. 1½ cm) van de stugge onderkant van de asperges af en snijd de asperges in schuine stukjes. Pel en snijd de uien in reepjes.
 - Kook de Tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
 - Verhit ondertussen de olijfolie in een ruime hapjespan. Bak hierin de ui en de asperges 5 minuten op een matig vuur. Voeg de Bertolli Pastasaus Formaggi e Basilico toe en verwarm deze al roerende op een hoog vuur. Schep de tortelloni erdoor.
 - Verdeel de tortelloni met asperges over 4 diepe borden. Strooi de peterselie en de Parmezaanse kaas.
 
Ingrediënten
- 250 g tortelloni
 - 1 Bertolli Formaggi pastasaus in zak à 460g
 - 2 el Bertolli olijfolie classico
 - 300 g groene asperges
 - 2 rode uien
 - 2 el grof gehakte peterselie
 - 50 g dun geschaafde vegetarische Parmezaanse kaas
 
Bekijk voedingswaarden 
| Energie | 417 kJ (100 kcal) | 
| Eiwitten | 17,2 g | 
| Koolhydraten | 44,7 g | 
| Suiker | 12,1 g | 
| Vezels | 4,6 g | 
| Vet | 17,8 g | 
| Verzadigd vet | 6,7 g | 
| Zout | 0,83 g |