Pasta Pesto alla Genovese
Voorbereidingstijd
Kooktijd
30 min
Dieetvoorkeur
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Streek
Porties
4
In dit recept
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Snijd de cherrytomaten in kwartjes en besprenkel ze met een scheutje olijfolie, peper en zout.
- Verdeel de tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in de oven voor 5 à 10 minuten, tot ze licht gekaramelliseerd en iets ingedroogd zijn.
- Rooster de pijnboompitten in de pan tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water.
- Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht.
- Meng de pasta met de pesto en bewaar een klein beetje pesto voor de garnering. Voeg wat kookvocht toe om het smeuïger te maken.
- Voeg de tomaatjes toe, samen met de helft van de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.
- Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas, pijnboompitten, verse basilicumblaadjes en de overgebleven pesto. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Buon appetito!
Ingrediënten
- 1 potje Bertolli Pesto alla Genovese – 185 gram
- Mezze Maniche pasta – 400 gram
- Cherrytomaten – 250 gram
- Verse basilicum ter garnering
- Pijnboompitten – 4 eetlepels
- Parmezaanse kaas – 75 gram
- Extra vergine olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bekijk voedingswaarden
Energie | |
Eiwitten | |
Koolhydraten | |
Suiker | |
Vezels | |
Vet | |
Verzadigd vet | |
Zout |