Lasagna bolognese

Voorbereidingstijd

5 min

Kooktijd

45 min

Dieetvoorkeur

Vlees

Moeilijkheidsgraad

Makkelijk

Streek

Emilia Romagna

Porties

4

Bolognese is één van de bekendste pasta gerechten in Nederland. Bolognesesaus is een traditionele Italiaanse pastasaus, afkomstig uit Bologna. Bologna staat bekend om zijn zeer voedzame keuken en de saus is dan ook, in tegenstelling tot de meeste andere pastasauzen, behoorlijk gevuld. In dit geval is de bolognese gebruikt om een heerlijke eenvoudige lasagne te maken.

Deel deze pagina

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Vet een ovenvaste schaal in met olijfolie.
  2. Bedek de bodem van de schaal met een laag lasagnevellen. Schep daar royaal Bertolli pastasaus Bolognese op, een paar lepeltjes bechamel saus en wat Parmezaanse kaas. Bedek met een laagje lasagnevellen en schep daarop weer bolognesesaus, bechamel en Parmezaan. Maak zo een aantal lagen en eindig met Parmezaanse kaas. Zorg dat de lasagnevellen goed bedekt zijn met saus.
  3. Laat de lasagne in de hete oven in minstens 30 minuten gaar en goudbruin worden.

Ingrediënten

  • 1 el Bertolli olijfolie – classico
  • 500 g Lasagne bladen
  • 1 Bertolli Pastasaus Bolognese in zak a 460 g
  • 400 g bechamel saus
  • 300 g geraspte Parmezaanse kaas
Bekijk voedingswaarden
Energie 963kj/230 kcal
Eiwitten 50.2g
Koolhydraten 108.8g
Suiker 12.3g
Vezels 6.1g
Vet 34.7g
Verzadigd vet 17g
Zout 0,2g

Meer Vlees recepten