Melanzane alla parmigiana – alla the lemonkitchen

Voorbereidingstijd

2 uur

Kooktijd

1 uur

Dieetvoorkeur

Vegetarisch

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Streek

Sicilia

Porties

2

Jadis van The Lemon Kitchen heeft een van haar populairste recepten uit het The lemon kitchen Sicilië kookboek aangepast en gemaakt met onze Bertolli Basilico pastasaus en dat willen we graag met jullie delen!

Het is een redelijk eenvoudig recept waar je alleen wel wat tijd en geduld voor nodig hebt.

Kijk voor het originele recept op thelemonkitchen.nl.

Deel deze pagina

In dit recept

Bereidingswijze

BEREIDING

  1. Snijd de aubergines overdwars in plakken van een halve centimeter dik, gebruik het zout om beiden kanten te bestrooien en smeer beide kanten hiermee in.
  2. Leg de plakken aubergine naast elkaar in een vergiet. Als alle aubergines in het vergiet liggen, leg je er iets zwaars op zoals een sixpack water. Zet minimaal 2 uur tot een hele nacht in het zout. Zet het vergiet in een bak en laat uitlekken. Dep even droog.
  3. Bak de schijven aubergine in een ruime hoeveelheid olijfolie tot ze goudbruin kleuren. Leg ze op een bord.
  4. Verwarm de oven voor op 170 °c.
Eier-tomatensaus
  1. Klop het ei los met de citroenrasp en klop de Bertolli pastasaus er door. Voeg de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe.

Aubergine torentjes opbouwen

  1. Giet een laag Bertolli Basilico pastasaus in een ovenschaal en leg daar bovenop de aubergineplakjes naast elkaar in de schaal. Verdeel de eiersaus over de aubergine laag en leg daarop wat geplukte mozzarella en een basilicumblaadje. Lepel er dan de rest van de Basilico pastasaus overheen.

    Herhaal dit totdat je torentjes krijgt. Bouw zo lagen tot alles op is en verdeel de overige saus over de auberginetorentjes. Strooi de Parmezaanse kaas topping erover voor een extra krokant korstje.

  2. Zet de ovenschaal 1 uur in de oven, zodat de aubergine karamelliseert, boterzacht en een beetje zoet wordt. Haal uit de oven en garneer met de rest van de basilicum. Strooi er voor de liefhebber wat citroenrasp en verse kruiden zoals basilicum en/of oregano overheen.

 

Buon appetito!

Ingrediënten

  • 1 pot Bertolli Basilico pastasaus 400g – 200ml nodig
  • 1 grote aubergine of 2 kleine
  • 1 klein ei
  • 50g parmezaanse kaas
  • 25g parmezaanse kaas als topping
  • 1/2 citroenrasp
  • 125g uitgelekte mozzarella
  • Bertolli extra vergine olijfolie
  • handjevol verse basilicumblaadjes
  • Zout & grove zwarte peper
Bekijk voedingswaarden
Energie
Eiwitten
Koolhydraten
Suiker
Vezels
Vet
Verzadigd vet
Zout

Meer Vegetarische recepten