Penne rigate met gehakt, broccoli en ricotta

Beoordeel dit recept
Average: 4.3 (17 votes)
Bereidingstijd (min): 
25
Aantal personen: 
4
Gelegenheid: 
Alledaagse recepten
Menugang: 
Hoofdgerecht
Moment van de dag: 
Diner
Gerecht: 
Pasta
Pittigheid: 
Mild
Penne rigate met gehakt, broccoli en ricotta

introductie

Pasta Penne Rigate met gehakt, broccoli en ricotta maak je eenvoudig zelf met Bertolli Pastasaus Cremosa. Verrukkelijke roomsaus geïnspireerd op Lombardije. Met een zoete, romige smaak door gebruik van room. Vol van smaak en gezond door cherrytomaatjes, verse oregano, rundergehakt, broccoli en ricotta.

Bereiding

Kook de pasta penne rigate ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Was de broccoli en maak er kleine roosjes van. Was de cherrytomaatjes en laat ze goed uitlekken. Ris de oreganoblaadjes van de takjes.

Verwarm de Bertolli Vloeibaar in een pan en fruit hierin de ui glazig. Kruid het gehakt met zout en peper en schep het bij de ui in de pan. Roerbak het rundergehakt bruin en rul en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Voeg vervolgens de broccoli toe en roerbak het mengsel 3 minuten op hoog vuur. Schenk nu de Bertolli pastasaus Cremosa erbij en voeg de oregano toe. Laat de saus zo 15 minuten zachtjes pruttelen.

Roer er 5 minuten voor het einde de cherrytomaatjes en de ricotta doorheen. Breng de saus eventueel nog op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over 4 borden en schep de saus erop.

Serveer tips

Garneer deze penne rigate met gehakt, broccoli en ricotta met geraspte kaas, een takje verse oregano of olijven.

Boodschappenlijstje

  • 350 g Pasta Penne Rigate
  • 1 ui
  • 1 stronk broccoli
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 el verse oregano
  • 1 el Bertolli koken, bakken en roerbakken vloeibaar
  • 450 g rundergehakt
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Cremosa
  • 3 el ricotta
  • zout & peper uit de molen
15335

Voedingswaarden

  • Energie (kcal):
    1670.12 kcal
  • Energy (kJ):
    6963.82 kJ
  • Eiwitten (g):
    103.94 g
  • Suiker (g):
    52.53 g
  • Vezel (g):
    14.41 g
  • Vet totaal (g):
    110.46 g
  • Saturated fat (g):
    44.23 g
  • Trans fat (g):
    3 g
  • Natrium (mg):
    2169.71 mg

A/B testing recipe detail block 1

Maandelijks alle acties en heerlijke gerechten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

A/B testing recipe detail block 2