Groene lasagne met pikante pastasaus, spinazie en mozzarella

Groene lasagne met pikante pastasaus, spinazie en mozzarella

Een zalige groene lasagne met pikante, spinazie en mozzarella kaas. Een heerlijk gerecht om je vingers bij af te likken.

Kook tijd

45 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 3 bolletjes mozzarella
  • 100 g geroosterde hazelnoten
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese à 600 g
  • 450 g diepvries spinazie
  • 200 g geraspte belegen kaas
  • 500 g groene lasagnevellen
  • Serving Size 6

    Amount per serving

    • Energie 586
    • Eiwitten 28.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 47.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 42.0g
    • Sugar 11.2g
    • Fibre 5.0g
    • Fat 33.0g
    • Saturated Fat 15.1g
    • Unsaturated Fat 15.1g
    • Monounsaturated Fat 12.4g
    • Polyunsaturated Fat 2.1g
    • Trans Fat 0.6g
    • Cholesterol 58mg
    • Sodium 803mg
    • Salt 2.01g
    • Calcium 64%
    • Iron 11%
    • Potassium 14%
    • Vitamin C 20%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de mozzarella in kleine stukjes. Hak de hazelnoten grof.

  2. Verwarm de Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese met de spinazie in een diepe pan en laat de spinazie al roerende in de saus ontdooien. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  3. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal (van ca. 2½ l inhoud) met een dunne laag pastasaus met spinazie. Strooi er 1 eetlepel hazelnoten, een paar stukjes mozzarella en 3 eetlepels geraspte kaas over. Bedek met een laagje groene lasagnevellen. Schep daar weer een dunne laag pastasaus met spinazie over (zodat de lasagne goed bedekt is) en bestrooi met hazelnoten, mozzarella en geraspte kaas. Bedek met lasagnevellen. Herhaal tot alles op is en eindig met een laag saus.

  4. Bestrooi het gerecht met de rest van de kaas. Laat de lasagne in de hete oven in ca. 30 minute gaar en goudbruin worden.

 
         

Meer inspiratie