Lasagne Napolitana met salami en parmezaanse kaas

Lasagne Napolitana met salami en parmezaanse kaas

Deze smakelijke Lasagne Napolitana met salami en parmezaanse kaas wordt bereid met een romige pastasaus van Bertolli.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

45 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 300 g salami
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Cremosa à 500 g
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 zakje witte saus
  • 250 ml melk (koud)
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 500 g lasagnebladen
  • Serving Size 6

    Amount per serving

    • Energie 662
    • Eiwitten 28.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 76.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 72.4g
    • Sugar 12.9g
    • Fibre 4.0g
    • Fat 26.9g
    • Saturated Fat 11.8g
    • Unsaturated Fat 13.0g
    • Monounsaturated Fat 9.2g
    • Polyunsaturated Fat 2.5g
    • Trans Fat 0.3g
    • Cholesterol 53mg
    • Sodium 1058mg
    • Salt 2.64g
    • Calcium 23%
    • Iron 12%
    • Potassium 14%
    • Vitamin C 42%
    • Vitamin A 1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ˚C.

  2. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de salami in blokjes.

  3. Verwarm een koekenpan en bak de salamiblokjes krokant, voeg vervolgens de ui en paprikablokjes toe en roerbak enkele minuten op hoog vuur. Draai het vuur lager en voeg de Bertolli pastasaus romig toe. Verwarm enkele minuten op matig vuur.

  4. Bereid de witte saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de melk hier aan toe. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met een laag pastasaus. Leg daarop een laagje lasagnebladen en schep daarop weer wat pastasaus. Herhaal tot alles op is en eindig met een laag saus. Schep daarop de witte saus en garneer met de geraspte Parmezaanse kaas.

  5. Laat de lasagne in de hete oven in ca. 30 minuten gaar worden.

 
         

Meer inspiratie