Spaghetti met witvis en pestosaus

Spaghetti met witvis en pestosaus

Deze spaghetti met witvis en pestosaus heeft de pittige smaak van de Bertolli Pesto Rosso en droge witte wijn. Dit in combinatie met spaghetti maakt een heerlijke maaltijd.

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 500 g witvis
  • 150 ml droge witte wijn
  • 200 g peultjes
  • 3 el Bertolli Pesto Rosso
  • 200 ml crème fraîche
  • 15 g verse basilicum
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 759
    • Eiwitten 38.1g
    • Carbohydrate incl. fibre 62.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 58.4g
    • Sugar 4.3g
    • Fibre 3.9g
    • Fat 35.7g
    • Saturated Fat 13.5g
    • Unsaturated Fat 17.7g
    • Monounsaturated Fat 10.8g
    • Polyunsaturated Fat 3.5g
    • Trans Fat 1.1g
    • Cholesterol 124mg
    • Sodium 268mg
    • Salt 0.67g
    • Calcium 26%
    • Iron 31%
    • Potassium 24%
    • Vitamin C 29%
    • Vitamin A 1%

Bereidingswijze

  1. Hak de basilicum fijn en maak de peultjes schoon. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de witvis op matig hoog vuur in 8 minuten bijna gaar. Houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie.

  3. Voeg de droge witte wijn en peultjes toe aan het bakvet en kook dit 2 - 3 minuten in. Roer dan de Bertolli Pesto Rosso en crème fraîche erdoor en laat het even pruttelen zodat een mooie saus ontstaat.

  4. Snijd de visfilet in stukken en verwarm ze nog heel even in de saus. Giet ondertussen de pasta af en schep de pestosaus met vis erdoor. Serveer de pasta in vier diepe borden en garneer ze met basilicum.

 
         

Meer inspiratie