Tomatensoep met basilicum

Tomatensoep met basilicum

De lekkerste Italiaanse tomatensoep met basilicum maak je vanaf nu eenvoudig zelf met dit recept en Bertolli pastasaus Basilico. Een heerlijke zomerse tomatensoep met natuurlijk tomaten, Parmezaanse kaas, verse basilicum, kruidenbouillon, olijfolie en zelfgemaakte croutons. In slechts 20 minuten tijd staat dit heerlijke voorgerecht voor 4 personen al op tafel.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 2 sneetjes brood
  • 50 g verse Parmezaanse kaas
  • 15 g verse basilicum in reepjes
  • 1 pot Bertolli Pastasaus Basilico
  • 500 ml kruidenbouillon
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 193
    • Eiwitten 8.7g
    • Carbohydrate incl. fibre 21.9g
    • Carbohydrate excl. fibre 19.1g
    • Sugar 11.6g
    • Fibre 2.7g
    • Fat 8.8g
    • Saturated Fat 3.3g
    • Unsaturated Fat 4.9g
    • Monounsaturated Fat 3.6g
    • Polyunsaturated Fat 0.9g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 10mg
    • Sodium 1049mg
    • Salt 2.62g
    • Calcium 18%
    • Iron 6%
    • Potassium 9%
    • Vitamin C 29%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de korstjes van het brood en het brood vervolgens in blokjes. Schaaf mooie krullen van de Parmezaanse kaas en snijd de basilicum in reepjes.

  2. Breng in een pan de Bertolli pastasaus Basilico met de kruidenbouillon aan de kook. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

  3. Bak de broodblokjes in een koekenpan met olijfolie al omscheppend goudbruin. Roer de tomaatreepjes door de soep en warm ze 2 minuten mee.

  4. Schep de tomatensoep in ruime kommen of diepe borden en strooi de zelfgebakken croutons en basilicum in het midden van elke kom. Garneer met de krullen Parmezaanse kaas.

 
         

Meer inspiratie