Vegetarische groentelasagne

Vegetarische groentelasagne

De lekkerste vegetarische groentelasagne maak je vanaf nu zelf met dit recept en Bertolli pastasaus Pecorino. Heerlijke vegetarische lasagne met groenten uit de oven voor 4 personen.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

5 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 winterwortel
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 200 g Gorgonzola
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 pot Bertolli Pastasaus in pot Pecorino à 400 g
  • 9 lasagne verdi vellen
  • 100 ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 593
    • Eiwitten 22.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 46.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 41.6g
    • Sugar 11.7g
    • Fibre 4.8g
    • Fat 36.5g
    • Saturated Fat 16.7g
    • Unsaturated Fat 17.6g
    • Monounsaturated Fat 11.7g
    • Polyunsaturated Fat 1.6g
    • Trans Fat 0.6g
    • Cholesterol 57mg
    • Sodium 1296mg
    • Salt 3.24g
    • Calcium 47%
    • Iron 5%
    • Potassium 11%
    • Vitamin C 78%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 225 °C. Snipper de ui en snijd de winterwortel, courgette en paprika in blokjes. Snijd de gorgonzola in plakjes.

  2. Verhit de Bertolli olijfolie in een wok en roerbak hierin de groenten 3-4 minuten op hoog vuur. Schep de Bertolli pastasaus pecorino erdoor.

  3. Verdeel wat van de groentensaus over de bodem van een ingevette lasagneschaal. Leg hierop een laag lasagnevellen. Verdeel hierover de helft van de saus en de helft van de gorgonzola.

  4. Herhaal de laatste 3 stappen nog een keer. Dek de schotel af met een laatste laag lasagne. Schenk hier de Finesse voor koken over en strooi de Parmezaanse kaas over de room.

  5. Bak de lasagne in de oven in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer deze heerlijke vegetarische groentelasagne direct.

 
         

Meer inspiratie