Verse tomatensoep met geitenkaascrostini

Verse tomatensoep met geitenkaascrostini

De lekkerste verse tomatensoep met geitenkaascrostini maak je eenvoudig zelf met dit heerlijke recept en Bertolli pastasaus Basilico en Bertolli pesto Rosso. Een verrassend voorgerecht of smakelijke soep voor de zaterdagavond.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 500 g tomaten
  • 150 g geitenkaas
  • 3 el verse basilicum
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 pot Bertolli Pastasaus Basilico à 400 g
  • 1 l groentebouillon
  • 200 g doperwten
  • 1 ciabatta
  • 3 el Bertolli Pesto Rosso
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 445
    • Eiwitten 14.2g
    • Carbohydrate incl. fibre 53.8g
    • Carbohydrate excl. fibre 48.8g
    • Sugar 17.6g
    • Fibre 4.9g
    • Fat 19.7g
    • Saturated Fat 6.0g
    • Unsaturated Fat 11.4g
    • Monounsaturated Fat 6.4g
    • Polyunsaturated Fat 1.0g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 20mg
    • Sodium 1561mg
    • Salt 3.90g
    • Calcium 6%
    • Iron 6%
    • Potassium 11%
    • Vitamin C 37%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaten in stukjes. Verkruimel de geitenkaas en hak de basilicum fijn. Verwarm de grill van de oven voor.

  2. Verwarm de Bertolli olijfolie in een soeppan en schep hier de Bertolli pastasaus Basilico bij. Voeg de groentebouillon, tomaten en doperwten toe en breng het al roerend aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken.

  3. Snijd de ciabatta overlangs open en snijd elke helft in vier stukken. Rooster de stukken goudbruin onder de grill.

  4. Bestrijk de crostini met Bertolli pesto rosso en verdeel de geitenkaas erover. Schuif de crostini nog even terug onder de hete grill en laat de kaas iets kleuren.

  5. Schep ondertussen de tomatensoep in grote kommen en strooi de basilicum erover. Geef de crostini met pesto en geitenkaas er apart bij.

 
         

Meer inspiratie