Zeebaarsfilet met prei

Zeebaarsfilet met prei

Deze zeebaarsfilet met prei is een verrukkelijk visgerecht. Sublieme combinatie van vis met groenten en extra vol van smaak door de sinaasappelschil en de witte wijn. Heerlijk zomers hoofdgerecht voor 4 personen.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

30 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 3 preien
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 4 stukken zeebaarsfilet à 125 g
  • 1 dl witte wijn
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 262
    • Eiwitten 23.9g
    • Carbohydrate incl. fibre 7.6g
    • Carbohydrate excl. fibre 5.3g
    • Sugar 1.2g
    • Fibre 2.3g
    • Fat 12.9g
    • Saturated Fat 2.1g
    • Unsaturated Fat 9.8g
    • Monounsaturated Fat 8.1g
    • Polyunsaturated Fat 1.8g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 51mg
    • Sodium 87mg
    • Salt 0.22g
    • Calcium 5%
    • Iron 5%
    • Potassium 13%
    • Vitamin C 42%
    • Vitamin A 5%

Bereidingswijze

  1. Boen de sinaasappel schoon en rasp er een theelepel schil vanaf. Alleen het oranje deel, het witte eronder is bitter van smaak. Was de prei en verwijder de donkergroene gedeelten. Snijd de rest in schuine ringen van ongeveer 1 cm dik.

  2. Verhit 2 eetlepels Bertolli olijfolie en bak hierin de prei kort aan. Voeg naar smaak peper en zout toe. Dek de pan af en laat de groenten ongeveer 15 minuten zachtjes stoven.

  3. Bestrooi ondertussen de stukken zeebaarsfilets aan beide kanten met peper en zout. Verhit de rest van de Bertolli olijfolie en bak hierin de filets op hoog vuur gedurende een minuut. Keer de vis halverwege. Schenk de witte wijn erbij en sprenkel de sinaasappelschil over de vis. Laat het nog 2 minuten doorkoken.

  4. Leg de filets op de prei en schenk het kookvocht erover. Serveer de zeebaarsfilet met prei direct.

 
         

Meer inspiratie