Zonnevis met een Parmezaans korstje

Zonnevis met een Parmezaans korstje

Italiaanse zonnevis met Parmezaans korstje. De zonnevis heeft veel bijnamen zoals: sint-pietervis, zeehaan en spiegelvis. Extra lekker met tagliatelle verdi en Bertolli pesto rosso.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 150 g broodkruimels
  • 2 eieren
  • 125 g bloem
  • 500 g zonnevis (4 moten)
  • 4 el Bertolli olijfolie classico
  • 5 el Bertolli Pesto Rosso
  • 350 g tagliatelle verde
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 993
    • Eiwitten 46.1g
    • Carbohydrate incl. fibre 111.6g
    • Carbohydrate excl. fibre 102.4g
    • Sugar 9.9g
    • Fibre 9.3g
    • Fat 41.9g
    • Saturated Fat 10.3g
    • Unsaturated Fat 28.1g
    • Monounsaturated Fat 15.9g
    • Polyunsaturated Fat 6.4g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 160mg
    • Sodium 773mg
    • Salt 1.93g
    • Calcium 32%
    • Iron 34%
    • Potassium 21%
    • Vitamin C 25%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet ze apart. Rasp de Parmezaanse kaas en halveer de cherrytomaatjes.

  2. Meng in een diep bord de broodkruimels met de Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak. Klop in een ander bord de eieren los en doe de bloem met wat zout en peper in een derde bord. Haal elke moot zonnevis eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het broodkruimmengsel.

  3. Kook de pasta tagliatelle verdi volgens de aanwijzingen op de verpakking ‘al dente’. Verhit ondertussen de Bertolli olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de visfilets voorzichtig 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin van kleur zijn.

  4. Giet de pasta af en meng er de Bertolli pesto rosso, de geroosterde pijnboompitten en de gehalveerde cherrytomaatjes doorheen. Snijd de moten vis diagonaal door en serveer ze op de tagliatelle.

 
         

Meer inspiratie