Rolletjes van mozzarella en aubergine

Rolletjes van mozzarella en aubergine

Heerlijke creatieve rolletjes van mozzarella en aubergine. De aubergine is een echte mediterraanse groente. Gegrild smaakt hij op zijn best. Met een extra mediterraan tintje door de knoflook, tomaten en basilicum. Dit vegetarische Italiaanse gerecht is voor 4 personen.

Voorbereidings tijd

20 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 4 tomaten
  • 200 g mozzarella
  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje verse basilicum
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • extra nodig: grillpan, oven
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 276
    • Eiwitten 12.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 14.7g
    • Carbohydrate excl. fibre 10.3g
    • Sugar 10.3g
    • Fibre 4.4g
    • Fat 19.7g
    • Saturated Fat 7.6g
    • Unsaturated Fat 10.9g
    • Monounsaturated Fat 9.5g
    • Polyunsaturated Fat 1.4g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 25mg
    • Sodium 105mg
    • Salt 0.26g
    • Calcium 24%
    • Iron 7%
    • Potassium 18%
    • Vitamin C 53%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken, bestrooi ze met wat zout en laat ze 20 minuten in een vergiet uitlekken. Spoel ze af en dep ze droog met wat keukenpapier. Snijd de tomaten in stukjes en de mozzarella in plakjes. Pers de knoflook uit. Snijd de basilicum fijn.

  2. Bak de knoflook even aan in 2 eetlepels Bertolli olijfolie. Voeg de tomaten en 2/3 deel van de fijngesneden basilicum toe en roerbak op hoog vuur gedurende 2 minuten.

  3. Laat een grillpan goed heet worden. Druppel wat Bertolli olijfolie over de plakken aubergine en grill ze aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben. Leg ze op een snijplank uit.

  4. Verdeel de mozzarella over de plakken aubergine en schep op elke plak een flinke eetlepel tomatensaus. Rol de aubergineplakken op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.

  5. Bak de rolletjes 5 minuten in de oven en serveer ze met de overgebleven tomatensaus en basilicum.

 
         

Meer inspiratie