Sla met gegrilde zalm

Sla met gegrilde zalm

Heerlijke sla met gegrilde zalm, aangevuld met radijsjes. Eenvoudige salade met gebakken en gegrilde verse zalmfilet. Geschikt voor 4 personen.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

10 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 bosje radijzen
  • 200 g groene gemengde sla
  • 4 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
  • 200 g verse zalmfilet (aan 1 stuk)
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 196
    • Eiwitten 11.0g
    • Carbohydrate incl. fibre 2.6g
    • Carbohydrate excl. fibre 1.9g
    • Sugar 1.3g
    • Fibre 0.7g
    • Fat 15.8g
    • Saturated Fat 2.3g
    • Unsaturated Fat 12.5g
    • Monounsaturated Fat 10.6g
    • Polyunsaturated Fat 1.9g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 23mg
    • Sodium 54mg
    • Salt 0.14g
    • Calcium 2%
    • Iron 6%
    • Potassium 9%
    • Vitamin C 15%
    • Vitamin A 49%

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de teen knoflook. Snijd de radijsjes klein en meng ze met de sla in een kom.

  2. Verhit een eetlepel olijfolie extra vergine in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit hierin de knoflook. Schenk deze olie over de zalm, zodat de vis aan alle kanten een olielaagje heeft.

  3. Laat de grillpan goed heet worden en grill de zalm aan beide zijden ongeveer 2 minuten. Breng de vis op smaak met zout en peper.

  4. Laat de vis op de rand van een bord even uitlekken en bewaar het bakvocht. Verdeel de vis met een vork in stukken en verdeel ze over de sla. Zeef het bakvocht, voeg wat zout toe en meng het met de resterende extra vergine olijfolie. Hussel deze olie door de sla en serveer direct.

 
         

Meer inspiratie