Spaghetti Bolognese met kerstomaatjes en mozzarellabolletjes

Spaghetti Bolognese met kerstomaatjes en mozzarellabolletjes

Spaghetti Bolognese is wel een van de bekendste pasta gerechten in Nederland. Bolognesesaus is een traditionele Italiaanse pastasaus, afkomstig uit Bologna. Bologna staat bekend om zijn zeer voedzame keuken en de saus is dan ook, in tegenstelling tot de meeste andere pastasauzen, behoorlijk gevuld. De Bertolli pastasaus Bolognese wordt als basis gebruikt en er worden extra tomaatjes en mini mozzarellakaasje aan toegevoegd. Een lekker gerecht voor groot en klein.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 350 g Bertolli Pasta Spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 2 bosuien
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Bolognese à 460 g
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 125 g mini mozzarella balletjes
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 548
    • Eiwitten 23.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 81.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 76.8g
    • Sugar 14.7g
    • Fibre 4.6g
    • Fat 16.2g
    • Saturated Fat 6.2g
    • Unsaturated Fat 9.2g
    • Monounsaturated Fat 4.6g
    • Polyunsaturated Fat 0.7g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 35mg
    • Sodium 770mg
    • Salt 1.92g
    • Calcium 17%
    • Iron 2%
    • Potassium 7%
    • Vitamin C 25%
    • Vitamin A 6%

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes en snijd de bosuitjes in ringetjes.

  2. Verwarm voor de de Bertolli olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook met de bosuitjes. Voeg vervolgens de Bolognesesaus en de kerstomaatjes toe en laat dit 8 á 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg in de laatste 2 minuten de mozzarella toe.

 
         

Meer inspiratie