Toscaans lamsfilet met rode wijnsaus, rode kool en pappardelle

Toscaans lamsfilet met rode wijnsaus, rode kool en pappardelle

Lamsfilet in een rode wijnsaus met pesto geserveerd met in balsamicoazijn gekookte rodekool en pappardelle, met pittige rucola en zilte Parmezaanse kaas. Een mooi en verrassend gerecht waar je gasten zeker van smullen.

Voorbereidings tijd

15 min

Kook tijd

45 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g magere lamsfilets
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el Bertolli olijfolie classico
  • 2 glazen rode wijn (bijvoorbeeld chianti)
  • 5 el Bertolli Pesto Rosso
  • 300 g gesneden rode kool
  • 4 el balsamicoazijn
  • 400 g papardelle
  • 75 g rucola
  • 2 el geschaafde Parmezaanse kaas
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 873
    • Eiwitten 39.2g
    • Carbohydrate incl. fibre 87.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 81.8g
    • Sugar 14.7g
    • Fibre 5.4g
    • Fat 34.1g
    • Saturated Fat 7.5g
    • Unsaturated Fat 24.3g
    • Monounsaturated Fat 15.6g
    • Polyunsaturated Fat 2.9g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 74mg
    • Sodium 358mg
    • Salt 0.89g
    • Calcium 18%
    • Iron 29%
    • Potassium 21%
    • Vitamin C 63%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Snijd het lamsvlees in grote blokjes. Pel en snipper de ui en snijd de teentjes knoflook in plakjes.

  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een stoofpan en bak hierin de lamsfilet in ongeveer 3 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 3 minuten mee. Bestrooi het vlees met wat zout en peper, voeg de rode wijn en de Bertolli pesto Rosso toe en laat het lamsvlees in een afgedekte pan in ongeveer 25 minuten zachtjes gaar stoven.

  3. Breng ondertussen de rode kool met 1 eetlepel olijfolie, de balsamicoazijn en wat zout en peper aan de kook. Ze het vuur laag, dek de pan af en laat de kool in 20 minuten gaar worden.

  4. Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de pasta vlak voor het serveren met de rucola, de Parmezaanse kaas, de rest van de olijfolie en naar smaak wat zout en peper.

  5. Verdeel de pasta over 4 voorverwarmde, diepe borden en schep het gestoofde lamsvlees en de rode kool ernaast.

 
         

Meer inspiratie