Biefstuk met witte wijn en uien

Biefstuk met witte wijn en uien

Heerlijke biefstuk met witte wijn en uien. Vol van smaak door de gebakken ui en witte wijn een eenvoudige en zeer smaakvolle hoofdgerecht. Geniet met z'n viertjes van deze lekkere malse biefstukken met een Italiaans tintje.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

10 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 grote tomaat
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 dl witte wijn
  • 4 biefstukken à 125 g
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 275
    • Eiwitten 22.1g
    • Carbohydrate incl. fibre 5.7g
    • Carbohydrate excl. fibre 4.4g
    • Sugar 3.2g
    • Fibre 1.3g
    • Fat 16.5g
    • Saturated Fat 4.3g
    • Unsaturated Fat 12.2g
    • Monounsaturated Fat 10.9g
    • Polyunsaturated Fat 1.3g
    • Trans Fat 0.3g
    • Cholesterol 67mg
    • Sodium 85mg
    • Salt 0.21g
    • Calcium 3%
    • Iron 15%
    • Potassium 16%
    • Vitamin C 13%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

  2. Verhit de Bertolli olijolie en fruit de ui glazig. Schenk de witte wijn erbij en laat deze verdampen. Leg nu de biefstukken bij de ui en bak ze kort aan beide zijden aan en bruin. Breng ze op smaak met peper en zout, voeg de tomaat toe en laat het gerecht zo nog twee minuten stoven. Serveer de biefstuk met witte wijn en uien direct.

 
         

Meer inspiratie